Actualitate

Șoferiță condamnată pentru un accident rutier grav

Tânăra de 19 ani a petrecut o noapte întreagă la o cabană din Munții Orăștiei, dar acest lucru n-a împiedicat-o să urce la volan. Nu departe de locul petrecerii, pe raza localității Beriu, a produs un grav accident rutier în urma căruia un alt șofer a fost grav rănit.

S-a supărat și a plecat
Victima a avut nevoie de circa 85 de zile de îngrijiri medicale pentru a se recupera. Șoferița vinovată a recunoscut greșeala și a fost acuzată de conducere sub influența băuturilor alcoolice cât și pentru vătămare corporală din culpă.
Potrivit anchetatorilor, femeia a condus pe DJ 705 A, din direcția Costești-Orăștie, iar la intrarea în localitatea Beriu a intrat pe contrasens și s-a izbit de autoutilitară. În fața instanței de judecată, șoferița a de­clarat că a fost invitată la serbarea onom­asticii unor foști colegi de școală, la o ca­bană din Bucium. ”S-au strâns mai greu invitații, motiv pentru care am mâncat și mai târziu îmi amintesc că aproape de miezul nopții au terminat gazdele de gătit tocana la ceaun și pe la orele 00:30-01:00 am consumat după masă circa 3 pahare a 200 ml fiecare cu vin și apă minerală, făcute șpriț. … văzând că nu am încotro, am mers în camera mea din cabană unde știu că am reușit în final să adorm însă nu știu cât a fost ora. Brusc, cineva a deschis ușa camerei și a intrat făcând gălăgie, iar unul din grupul petrecăreților a sărit la mine în pat, care a cedat, iar eu speriată și supărată m-am trezit realizând că afară se făcuse lumină, cred era ora 07:30-08:00. După ce m-am trezit am coborât în bucătărie unde am mâncat, după care am mai consumat 2 beri și un pahar de 150 ml wiskey. Deși, repet, eu aveam intenția să rămân la petrecere și după aceea, însă din cauza celor petrecute spre dimineață mi-au provocat supărare și nu am mai realizat dacă este bine sau nu, am plecat de acolo cu regret”, a povestit femeia judecătorilor. Experții criminaliști au stabilit că și șoferul rănit a avut o parte din vină, pentru că și el se afla parțial pe contrasens. Judecătoria Orăștie a condamnat-o pe tânără la 9 luni de închisoare cu suspendare, însă decizia nu este definitivă. (M.Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura