Şoferii din Valea Jiului vor scăpa de drumurile la Deva

12 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Maximilian Gânju

Fie că vor dori să-şi înmatriculeze un autoturism ori au nevoie de preschimbarea permisului de conducere ori a altor documente ce ţin de serviciu, locuitorii din Valea Jiului vor putea să rezolve aceste lucruri la Petroşani, nemaifiind nevoiţi să se deplaseze la reşedinţa judeţului.

Ministrul Marcel Vela (foto) a anunţat, la Deva, după participarea la ceremonia de învestire a celui de al doilea subprefect, că un birou destinat permiselor şi înmatriculărilor ar urma să fie deschis în municipiul Petroşani.
Ministrul de Interne a precizat că este necesară descentralizarea serviciilor din subordine şi apropierea acestora de oameni. Vela a dat exemplu judeţul Hunedoara. Conform ministrului, în Petroşani ar putea funcţiona un birou destinat permiselor şi înmatriculărilor auto. ”O să procedăm şi la o descentralizare a serviciilor de obţinere a permiselor de conducere şi de înmatriculare a vehiculelor. Acolo unde există distanţe mari între reşedinţa de judeţ şi cetăţenii dintr-un judeţ care are o întindere foarte mare. Vă dau un exemplu, Hunedoara. Am decis, pe viitor să facem un proiect care să apropie acest serviciu de cetăţeni. Sediul judeţean de la Deva să poată avea un punct de lucru şi la Petroşani. La fel şi în alte judeţe care au această problemă de distanţă, dar şi pentru a apropia toate serviciile ministerului de cetăţeni”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela.
Biroul ar scăpa locuitorii din Valea Jiului de un drum de peste 200 de kilometri, dus-întors, până la serviciul de la Deva.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 12 iulie 2020

De la începutul monitorizării, şi până ieri, duminică, 12 iulie, în judeţul Hunedoara 709 de persoane au fost confirmate pozitiv...

Adolescente căutate pentru acte de vandalism

Fetele au fost surprinse de sistemul video de supraveghere cum distrug mai multe ghivece, cu flori aruncându-le în albia unui...

Fetiţă de 9 ani rănită în urma unui accident rutier

Copila se plimba cu bicicleta şi a ieşit în faţa unui autoturism condus de o şoferiţă de 23 de ani,...

Închide