Actualitate

Șofer tupeist potolit de polițiștii rutieri

Hunedoreanului i s-a părut nepo­tri­vit să respecte regulile de circulație și să aștepte cu bolidul său în coloană, așa că s-a angajat într-o depășire pe­riculoasă, într-o zonă în care acest lucru este interzis.
Ghinionul său a fost că se afla un echipaj de poliție rutieră aflat în zonă, iar polițiștii l-au lăsat imediat fără per­mis. Șoferul amendat s-a considerat nedreptățit și a dat IPJ Hunedoara în judecată cerând să-i fie anulată sanc­țiunea. Ba chiar și-a adus și un martor care să-i susțină teoria cum că este vorba de un abuz. În fața instanței a sus­ținut că polițistul a consemnat cu mare greutate obiecțiunea lui, așa cum a redat-o verbal, însă nu a citit procesul verbal, întrucât a durat mai mult de o oră întocmirea acestuia și a greșit atunci când a semnat. Numai că și poli­țiștii au avut un martor, respectiv unul dintre șoferii aflați în coloana depășită de individ. „Constatările personale ale agentului de poliţie sunt confirmate de martorul audiat în cauză. Conducătorul autoturismului depăşit arată că nu îşi amin­teşte detalii despre maşina care
l-a depăşit, dar manevra a avut loc în zonă în care marcajul dintre sensurile de mers era continuu. Petentul nu a re­u­şit astfel prin probele administrate să răstoarne prezumţia de legalitate şi temeinicie de care se bucură procesul verbal cu privire la această contra­ven­ţie”, se mai arată în dosar. În aceste con­diții hunedoreanul, șofer profesionist de meserie, a rămas pieton pentru 30 de zile, după ce Judecătoria Hațeg i-a res­pins plângerea prin care cerea anu­larea sancțiunii. (M.Gânju).