Situaţie de tot râsul la Teatrul I.D. Sîrbu din municipiul Petroşani. De ce îi e frică managerului de la teatrul din Petroşani?

Adriana Năstase

Situaţia managerului de la Teatrul din Petroşani este una extrem de interesantă, trebuie să recunoaştem. Cosmin Rădescu (foto) reuşeşte de câţiva ani să stea în funcţia respectivă, deşi nu a susţinut examenul anual de evaluare, aşa cum spune legea. Fie că acuză conducerea Consiliului Jude­ţean, în subordinea căruia se află teatrul, fie că se îmbolnăveşte subit înainte de examenul de evaluare, sau atacă în instanţă deciziile instituţiei judeţene, el rămâne pe poziţie.

A fost ales consilier local PNL
Se ştie că, anual, activitatea managerilor instituţiilor de cultură este evaluată. În anul 2020, evaluarea a fost suspendată odată cu intrarea în stare de urgenţă. Rădesc se înscrie în PNL, în 2020, şi câştigă şi un post de consilier local la Petro­şani, în urma alegerilor locale din septembrie 2020.Procedura de evaluare a activităţii ma­nagerului a fost reprogramată de către Consiliul Judeţean Hunedoara în luna august. Atunci, Rădescu s-a arătat extrem de îngrijorat că, par­ti­cipând la interviu, s-ar putea infecta cu Covid-19. După mai multe amânări, la începutul lunii de­cembrie 2020, Rădescu a intrat în concediu me­dical exact în ziua în care trebuia să dea ochi cu comisia de evaluare, scriu cei de la stiripesurse.

S-a îmbolnăvit din nou
Managerul de la teatrul din Petroşani a fost invi­tat de către comisie să susţină interviul de eva­luare online, pentru a evita riscul infectării cu Covid-19, dar şi având în vedere problemele de sănătate certificate în scris. Rădescu a fost de acord numai că, în ziua stabilită managerul PNL
s-a îmbolnăvit din nou. Nu s-a sfârşit luna de­cembrie fără ca Rădescu să se îmbolnăvească a treia oară, fix înaintea celui de-al treilea interviu programat, adaugă stiripesurse.
În ultimele săptămâni, managerul liberal Cosmin Rădescu a început o amplă campanie în mediul on line, inclusiv cu live-uri pe reţelele de socializare, pregătind terenul pentru momentul evaluării activităţii pe anul 2020 programată să se des­făşoare în 12-14 aprilie 2021. La început a con­testat componenţa comisiei, apoi a reclamat vir­gula din actele oficiale, pentru ca, în fine, în momentul evaluării să dea iar bir cu fugiţii.
Pe data de 13 aprilie 2021, când era programat interviul, la fix cinci minute după ora 10 (când trebuia să se prezinte în faţa comisiei), Rădescu a trimis celor de la Consiliul Judeţean Hunedoara un email cu… un nou certificat de concediu medical. Şi de această dată, Cosmin Rădescu a scăpat de evaluare. Perfect legal.

Ce zice preşedintele Laurenţiu Nistor
„Şi anul trecut a lipsit şi a ajuns prin instanţă cu fel şi fel de tertipuri, pe care eu nu le comentez. Nu voi comenta nici hotărârea instanţei, nici decizia dumnealui. Anul acesta, din nou s-a planificat evaluarea. Am dat dispoziţia de numire a comisiei, au fost oameni neutri în comisie, deşi unul care a fost în comisie a fost contestat, dar în afara legii. Marţi trebuia să aibă loc proba interviului şi la ora 10 şi 5 minute am primit la Consiliul Judeţan un mail prin care am aflat că s-a îmbolnăvit. S-a îm­bolnăvit şi anul trecut la fel, când trebuia evaluat, ori când trebuia să meargă în instanţă, nu. Eu cred că nu e bine şi trebuie să respectăm legea. Şi noi, CJH, şi dumnealui”, a spus Laurenţiu Nistor, pre­şedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.
Cosmin Rădescu este managerul instituţiei din 2017 şi are un salariu brut de 10.000 de lei.

Primarul Ridzi sare în apărarea lui
Managerul Teatrului I.D Sîrbu din Petroşani a spus, în repetate rânduri, că este supus mai mul­tor abuzuri din partea Consiliului Judeţean Hu­nedoara şi că acesta ar fi motivul pentru care a refuzat evaluarea anuală. A dat în judecată insti­tuţia judeţeană, a recuzat comisiile care au venit în ultimii ani să îl evalueze şi a ieşit public cu di­verse declaraţii şi documente din care, spune dom­nia sa, reiese că fostul manager a delapidat teatrul.
Ieri, edilul şef din Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi a sărit în apărarea colegului său de partid, ma­nagerul Cosmin Rădescu. “Cer conducerii Con­siliului Judeţean Hunedoara să înceteze hărţuirea actorilor de la Teatrul „I. D. Sârbu” din Petroşani! Echipa de actori a Teatrului Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroşani şi instituţia de cultură în sine sunt supuse în ultimii ani la presiuni şi abuzuri ini­maginabile din partea conducerii Consiliului Jude­ţean Hunedoara, în subordinea căruia funcţio­nea­ză teatrul din Petroşani şi care ar trebui să ve­gheze la bunul mers al activităţii, dar care în re­a­litate dovedeşte exact contrariul”, a scris primarul Petroşaniului pe pagina sa de Facebook.

One thought on “Situaţie de tot râsul la Teatrul I.D. Sîrbu din municipiul Petroşani. De ce îi e frică managerului de la teatrul din Petroşani?

  • 16 aprilie 2021 la 9:58
    Permalink

    Exemplu de imbecilitate și ticăloșie. Păi dacă este în subordinea Consiliului Județean care trebuie să-i facă evaluarea de ce zbiară și se ascunde? De ce mai este plătit? Dacă nu-i convine să plece din funcție, că este foarte ocupat ca și consilier al lui Ridzi!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare