Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 9 iunie 2020

De la începutul monitorizării, şi până ieri, marţi, 9 iunie, în judeţul Hunedoara, 638 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea, 73 de persoane au decedat, iar 569 s-au vindecat. În carantină se află 36 de persoane, iar 1.201 au ieşit din carantină. În izolare se află 1.869 de persoane şi 7.619 au ieşit din izolare. Internate în spital sunt 13 persoane.

Poliţiştii hunedoreni au acţionat în sistem integrat alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi alte forţe ale M.A.I. Aceştia au fost prezenţi în teren pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii şi pentru a se asigura că cetăţenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.
Până marţi, 9 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.749 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.910 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 1.345 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş şi Olt, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 145 de noi cazuri de îmbolnăviri. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 152 de pacienţi.
La nivel naţional, în carantină instituţionalizată sunt 2.120 de persoane. Alte 96.398 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 511.295 de teste.
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 120 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 141.500 de lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost constatate, ieri, două infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal.
Totodată, în data de 8 iunie, 70 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituţionalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituţionalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.