Situația infecțiilor cu Covid-19 în județ și la nivel național, în 5 iunie 2020

De la începutul monitorizării, și până vineri, 5 iunie, în județul Hunedoara  637 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea 73 de persoane au decedat, iar 556 s-au vindecat. În carantină se află 17 persoane, iar  1201 au ieșit din carantină. În izolare se află 1714 persoane și 7.619 au ieșit din izolare. Internate în spital sunt 19 persoane.

Polițiștii hunedoreni au acționat în sistem integrat alături de alături de jandarmi, militari, polițiști locali și alte forțe ale M.A.I. Aceștia au fost prezenți în teren pentru prevenirea și combaterea criminalității și pentru a se asigura că cetățenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.

Până vineri, 5 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.103 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.145 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1308 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș și Olt, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 196 de noi cazuri de îmbolnăviri. La ATI, în acest moment, sunt internați 152 pacienți.

La nivel național, în carantină instituționalizată sunt 2.395 de persoane. Alte 95.847 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.  Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 484.782 de teste.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind u

nele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 111 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 155.000 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 4 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 4 iunie, 89 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.