Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 4 iunie 2020

4 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

De la începutul monitorizării, şi până ieri, joi, 4 iunie, în judeţul Hunedoara 635 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea 73 de persoane au decedat, iar 556 s-au vindecat. În carantină se află 17 persoane, iar 1.201 au ieşit din carantină. În izolare se află 1.714 persoane şi 7.619 au ieşit din izolare. Internate în spital sunt 19 persoane.

Poliţiştii hunedoreni au acţionat în sistem integrat alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi alte forţe ale M.A.I. Aceştia au fost prezenţi în teren pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii şi pentru a se asigura că cetăţenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.
Până joi, 4 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.907 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.919 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 1.299 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş şi Olt, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 238 de noi cazuri de îmbolnăviri. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 153 de pacienţi.
La nivel naţional, în carantină instituţionalizată sunt 2.363 de persoane. Alte 96.693 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 472.850 de teste.
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 121 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 138.000 de lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost constatate, ieri, două infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal.
Totodată, în data de 3 iunie, 88 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituţionalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituţionalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Densuş: se aşteaptă măştile gratuite de la Guvern

Guvernul a alocat peste 150 de milioane de lei pentru achiziţia de măşti de protecţie de care vor beneficia peste...

Nici jumătate dintre elevii din a VIII-a şi a XII-a nu au revenit la cursuri

Nici jumătate dintre elevii care susţin în perioada următoare examenele de Evaluare şi Bacalaureat, din judeţ, nu au venit la...

Plantaţiile de afini din Mărtineşti se extind

O nouă investiţie majoră ia naştere la Mărtineşti, aici urmând să fie pusă în circuit o plantaţie de afini dezvoltată...

Închide