Situația infecțiilor cu Covid-19 în județ și la nivel național, în 30 aprilie 2020

30 aprilie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

De la începutul monitorizării, până joi 30 aprilie, în județul Hunedoara un număr de 513 persoane au fost confirmate pozitive la virusul Covid-19. Din rândul acestora 56 de persoane au decedat, iar 176 de persoane s-au vindecat. În carantină se află 232 de persoane, iar 652 de persoane au ieșit din carantină. De asemenea, în izolare se află 332 de persoane, iar 6.766 de oameni au ieșit din izolare.

Polițiștii hunedoreni au acționat în sistem integrat alături de alături de jandarmi, militari, polițiști locali și alte forțe ale M.A.I. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 119 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 152.755 de lei.

Echipele de jandarmi din judeţul Hunedoara au efectuat 72 misiuni, cu 102 jandarmi şi au aplicat 9 sanctiuni valoare 22.600 lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.

Până astăzi, 30 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 12.240 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.017 au fost declarate vindecate și externate

Totodată, până acum, 695 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea și Călărași, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 262 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 221 de pacienți.

La nivelul întregii țări, în carantină instituționalizată sunt 12.053 de persoane. Alte 22.229 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 175.374 teste.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 502 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 4.244 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.383.614 lei. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cum se poate adopta un căţel de la adăpostul din Hunedoara

Un animal de companie sigur poate face viaţa mai uşoară tuturor în această perioadă dificilă. Potrivit unui comunicat al celor...

Iluminat stradal nou în locul celui vechi

Se ştie că mai multe străzi din municipiul de pe Cerna au iluminat vechi şi de 50 de ani. De...

Orăştioara de Sus: transmiterea cererilor către APIA, în desfăşurare

Primirea cererilor pentru subvenţiile APIA s-a mutat, începând din data de 6 aprilie 2020 în mediul online, pentru a respecta...

Închide