Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 25 mai 2020

25 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

De la începutul monitorizării, şi până ieri, luni, 25 mai, în judeţul Hunedoara 634 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea, 69 de persoane au decedat, iar 488 s-au vindecat. În carantină se află 65 de persoane, iar 1.105 au ieşit din carantină. În izolare se află 1.092 de persoane şi 7.555 au ieşit din izolare.

Poliţiştii hunedoreni au acţionat în sistem integrat alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi alte forţe ale M.A.I. Aceştia au fost prezenţi în teren pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii şi pentru a se asigura că cetăţenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.
Până luni, 25 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.283 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.630 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 1.193 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş şi Olt, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 213 de noi cazuri de îmbolnăviri. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 177 pacienţi.
La nivel naţional, în carantină instituţionalizată sunt 6.001 persoane. Alte 67.595 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 377.191 de teste.
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 232 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 153.440 lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost constatate, ieri, două infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal.
Totodată, în data de 23 mai a.c., 37 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituţionalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituţionalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Contrabandişti cu ţigări, prinşi în urma unui control

Poliţiştii au găsit în autoturismul unui bărbat pachete de ţigări de contrabandă. În urma acţiunii au mai fost descoperite alte...

Reacţie a Patriarhiei în urma scandalului de la mănăstirea din Jieţ

Biserica Ortodoxă Română a venit cu o serie de precizări după ce pe reţelele de socializare au apărut imagini cu...

Şcoala gimnazială din Băcia va fi modernizată

Educaţia şcolară la standarde cât mai înalte reprezintă o preocupare centrală a administraţiei comunei Băcia. În acest sens, a fost...

Închide