Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 14 mai 2020

14 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

De la începutul monitorizării, şi până ieri, joi, 14 mai, în judeţul Hunedoara, 595 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea, 62 de persoane au decedat, iar 439 s-au vindecat. În carantină se află 313 persoane, iar 856 au ieşit din carantină. În izolare se află 142 de persoane şi 7.441 au ieşit din izolare.

Poliţiştii hunedoreni au acţionat în sistem integrat alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi alte forţe ale M.A.I. Aceştia au fost prezenţi în teren pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii şi pentru a se asigura că cetăţenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.
Până joi, 14 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.247 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 9.053 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 1.046 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş şi Olt, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 245 de noi cazuri de îmbolnăviri. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 225 de pacienţi.
La nivel naţional, în carantină instituţionalizată sunt 14.066 de persoane. Alte 18.118 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 286.217 de teste.
Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 572 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
Poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 112 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 46.000 lei. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Persoanele fizice şi juridice pot comunica prin serviciile online cu Finanţele Publice

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara recomandă, în continuare, comunicarea la distanţă, cu precădere în această perioadă când riscul...

Sarmizegetusa Regia îşi redeschide porţile pentru vizitatori

Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice din cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara anunţă că, începând cu data de 15 mai...

Vom avea descărcare rutieră de pe A1 la Sântuhalm?

De mult timp se tot vorbeşte de realizarea unei descărcări de pe autostradă, la Sântuhalm, dar nimic nu s-a întâmplat....

Închide