Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 13 mai 2020

13 mai 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

De la începutul monitorizării, şi până ieri, miercuri, 13 mai, în judeţul Hunedoara 589 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea, 61 de persoane au decedat, iar 439 s-au vindecat. În carantină se află 301 de persoane, iar 849 au ieşit din carantină. În izolare se află 172 de persoane şi 7.411 au ieşit din izolare.

Poliţiştii hunedoreni au acţionat în sistem integrat alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi alte forţe ale M.A.I. Aceştia au fost prezenţi în teren pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii şi pentru a se asigura că cetăţenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.
Până miercuri, 13 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.002 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.961 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 1.016 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş şi Olt, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 224 de noi cazuri de îmbolnăviri. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 228 de pacienţi.
La nivel naţional, în carantină instituţionalizată sunt 14.313 de persoane. Alte 18. 980 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 277. 804 de teste.
Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 568 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
Poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele 24 de ore, 107 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 42.700 lei. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. iovu spune:

    Procentul deceselor pe judet, este peste 10%, mult mai mare decat oriunde !!!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Avertisment al salvatorilor montani

Ridicarea restricţiilor de circulaţie din această săptămână ar putea duce la un număr ridicat de turişti în zonele montane, în...

Tablete pentru copiii sărmani de la Episcopia Devei şi Hunedoarei

Episcopia Devei şi Hunedoarei va dona 250 de tablete educaţionale elevilor din judeţul Hunedoara care provin din familii defavorizate şi...

Bulina neagră, 14.05.2020

Mihai Radu, adolescent din municipiul Lupeni Pentru că a fost arestat preventiv de către Judecătoria Petroşani, alături de o tânără...

Închide