Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 11 iunie 2020

11 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Ultima Ora

De la începutul monitorizării, şi până ieri, joi, 11 iunie, în judeţul Hunedoara 639 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea 74 de persoane au decedat, iar 573 s-au vindecat. În carantină se află 37 de persoane, iar 1.201 au ieşit din carantină. În izolare se află 1.872 de persoane şi 7.619 au ieşit din izolare. Internate în spital sunt opt persoane.

Poliţiştii hunedoreni au acţionat în sistem integrat alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi alte forţe ale M.A.I. Aceştia au fost prezenţi în teren pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii şi pentru a se asigura că cetăţenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.
Menţionăm că în aceste date statistice sunt incluse şi persoanele cu domiciliul în alte judeţe şi care au fost depistate pozitiv, au fost externate sau au decedat în judeţul Hunedoara. În raportările naţionale, referitoare la judeţul Hunedoara, nu sunt cuprinse şi cazurile prezentate mai sus, acestea fiind alocate judeţelor de reşedinţă.
Până joi, 11 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.182 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.283 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 1.369 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş şi Olt, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 237 de noi cazuri de îmbolnăviri. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 153 de pacienţi.
La nivel naţional, în carantină instituţionalizată sunt 2.213 de persoane. Alte 101.455 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 531.619 de teste.
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 117 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 130.600 de lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost constatate, ieri, trei infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal.
Totodată, în data de 10 iunie, 79 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituţionalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituţionalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hunedoreancă acuzată că şi-a ucis soţul, traficant de droguri italian şi cap al reţelei mafiote `Ndrangheta

Hunedoreanca Cristina Elena Toma (în foto) este acuzată că şi-a ucis soţul, pe Giuseppe Nirta, un cunoscut traficant de droguri...

Bulina neagră, 12.06.2020

Arpad Apati, cetăţean din oraşul Simeria Pentru că a fost arestat preventiv sub acuzaţia de loviri şi alte violenţe asupra...

Bulina albă, 12.06.2020

Camelia Bedea, directorul Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara Pentru că, sub coordonarea sa, colectivul agenţiei a realizat platforma online www.produsdehunedoara.ro,...

Închide