Hunedoreancă acuzată că şi-a ucis soţul, traficant de droguri italian şi cap al reţelei mafiote `Ndrangheta

11 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Adriana Năstase

Hunedoreanca Cristina Elena Toma (în foto) este acuzată că şi-a ucis soţul, pe Giuseppe Nirta, un cunoscut traficant de droguri italian şi unul din capii reţelei mafiote `Ndrangheta. Iniţial, femeia a fost considerată doar suspectă în uciderea italianului, însă lucrurile au luat o altă turnură, susţin anchetatorii.

Împuşcat şi înjunghiat
De trei ani au avut nevoie anchetatorii pentru a ajunge la concluzia că, ceea ce părea o răfuială între două clanuri mafiote, a fost de fapt o crimă pusă la punct în cele mai mici detalii şi dusă la sfârşit de o femeie.
Despre ce este vorba? Potrivit presei italiene, Giuseppe Nirta se afla în evidenţele poliţiei din două ţări, Italia şi Spania, ca fiind unul dintre liderii clanului mafiot ‘Ndrangheta, iar iniţial, moartea sa, pe 9 iunie 2017, a fost pusă pe seama altui clan rival.
Bărbatul a murit în casa sa din Aosta, iar în momentul decesului s-a stabilit că el se afla în maşină alături de soţia sa, Cristina Elena Toma, notează cotidianul italian Aosta Cronaca. Nirta a fost împuşcat şi înjunghiat, după ce a ajuns în garaj cu maşina, iar românca le-a declarat anchetatorilor că au fost atacaţi de un bărbat necunoscut, mascat, care a deschis focul asupra lor. Disperată, românca ar fi reuşit să fugă şi să se ascundă, după care a sunat un prieten comun şi a alertat poliţia. Însă, trupul neînsufleţit al victimei a fost găsit de poliţişti pe pământ, lângă maşina sa, pe spate, cu faţa şi pieptul orientate în sus, într-o poziţie care le-a dat de gândit anchetatorilor. Poliţiştii au ajuns la concluzia că, dată fiind postura în care a fost găsit Nirta, acesta nu ar fi avut cum să fugă de un urmăritor, aşa cum declarase soţia sa. În schimb, investigatorii au luat în calcul ipoteza ca bărbatul să fi fost surprins de o persoană cunoscută, în care avea încredere.

Iniţial, suspectul principal a fost un alt mafiot
Iniţial, principalul suspect a fost Giuliano Velo. Acesta a fost acuzat de Cristina Toma că ar fi avut o mai veche răfuială cu soţul ei. Velo, care la rândul său era cunoscut ca fiind un membru important al grupării Mala del Brenta, o organizaţie mafiotă din Padova, a fost arestat în mai 2019, după ce a fost localizat în Albania. Presa notează că o altă variantă a fost adusă în discuţie de avocaţii lui Velo, care susţineau că Nirta ar fi putut fi ucis chiar la ordinul `Ndrangheta. Crima s-ar fi justificat prin faptul că, au susţinut avocaţii, Giuseppe Nirta nu ar fi fost în realitate un influent cap al organizaţiei mafiote, ci doar susţinea acest lucru, pentru a impresiona. Din această cauză, mafia calabreză ar fi decis să-l pedepsească pentru că a profitat de numele ei.
Totuşi, ancheta a arătat ulterior că infracţiunea nu a avut nici o legătură cu răzbunarea mafiei. Ulterior, anchetatorii au ajuns la concluzia că cel mai probabil Cristina Toma ar fi fost cea care şi-a ucis soţul. Explicaţiile femeii nu au avut darul de a-i convinge pe poliţişti, iar acum ea a fost pusă oficial sub acuzare în acest caz şi riscă să-şi petreacă următorii ani după gratii, scriu jurnaliştii de la Adevărul.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 12.06.2020

Arpad Apati, cetăţean din oraşul Simeria Pentru că a fost arestat preventiv sub acuzaţia de loviri şi alte violenţe asupra...

Bulina albă, 12.06.2020

Camelia Bedea, directorul Agenţiei de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara Pentru că, sub coordonarea sa, colectivul agenţiei a realizat platforma online www.produsdehunedoara.ro,...

Gura lumii, 12.06.2020

Vorbesc gurile rele că o duduie se ocupă tot cu reclamatul, după ce nu-i ies ei socotelile cu firma sa....

Închide