Situaţia infecţiilor cu COVID-19 în judeţ şi la nivel naţional

31 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Ultima Ora

Ieri, 31 martie, în judeţul Hunedoara se aflau în carantină 186 de persoane, iar în izolare 2.984 de persoane.

Din data de 30 martie până acum, echipele de jandarmi din judeţul Hunedoara au aplicat 15 sancţiuni în valoare de 15.200 lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare. Pe parcursul a 34 de misiuni, jandarmii au verificat 1.211 persoane din 22 localităţi ale judeţului şi au avut 34 misiuni de însoţire a coloanelor auto, în tranzit prin judeţul Hunedoara. De asemenea, poliţiştii din judeţul Hunedoara au aplicat 148 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea ordonanţelor militare, referitoare la restricţionarea circulaţiei. Valoarea totală a sancţiunilor este de 177.350 de lei.
Până în data de 31 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.245 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 220 au fost declarate vindecate şi externate (81 la Bucureşti, 55 la Timiş, 20 la Iaşi, 16 la Caraş-Severin, 11 la Constanţa, 10 la Prahova, 7 la Dolj, 5 la Braşov, 4 la Cluj, 4 la Galaţi, 2 la Bihor, 1 la Brăila, 1 la Mureş, 1 la Neamţ, 1 la Alba, 1 Argeş).
Totodată, până acum, 72 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timişoara, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu şi Ialomiţa, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 293 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 62 de pacienţi, dintre care 36 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este deocamdată staţionară.
Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 11.576 de persoane. Alte 123.577 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 24.654 de teste.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite 15 dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Poliţia de Frontieră a întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 326 Cod Penal.
Totodată, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat, în acelaşi interval de timp, 990 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină. Poliţiştii au depistat, în ultimele 24 de ore, 8.276 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.174.104 lei. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Insemex Petroşani organizează cursuri de specialitate online

Şi activitatea specialiştilor de la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – Insemex Petroşani...

Asistentele au revenit, medicul, ba

Ieri, asistentele medicale şi infirmierele de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului municipal din Orăştie au revenit asupra deciziilor...

Primarul Devei a semnat alte două proiecte de investiţii cu finanţare europeană

Ieri, două proiecte cu finanţare europeană în valoare totală de 20,56 milioane de lei, echivalentul a 4,25 milioane de euro,...

Închide