Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi în ţară, în 4 mai 2020

De la începutul monitorizării, până luni, 4 mai, în judeţul Hunedoara, un număr de 534 persoane au fost confirmate pozitive la virusul Covid-19. Din rândul acestora, 57 de persoane au decedat, iar 191 de persoane s-au vindecat. În carantină se află 269 de persoane, iar 706 au ieşit din carantină. De asemenea, în izolare se află 335 de persoane, iar 7.098 de oameni au ieşit din izolare.

Poliţiştii hunedoreni au acţionat în sistem integrat alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi alte forţe ale M.A.I. În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 53.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.
Echipele de jandarmi din judeţul Hunedoara au efectuat 79 de misiuni specifice, cu 116 jandarmi şi au aplicat 6 sancţiuni în valoare de 4.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare.
Până ieri, 4 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 13.512 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5.269 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 803 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş şi Olt, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 349 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 243 de pacienţi.
În carantină instituţionalizată sunt 12.830 de persoane. Alte 20.085 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 199.068 de teste.
Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 522 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.
Poliţiştii şi jandarmii au depistat, în ultimele 24 de ore, 5.374 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.592.770 de lei. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Aparatul primit de Direcţia de Sănătate Publică nu face teste pentru coronavirus

Aparatul primit de la o firmă privată de către cei de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara pentru testarea...

Medicii militari se retrag de la Spitalul din Deva. Cine vine manager?

Potrivit unei adrese transmise de către prefectul judeţului conducerii Consiliului Judeţean, conducerea militară a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva...

Gura lumii, 5.05.2020

Umblă vorba-n pandemie că, pe un agent al instituţiei însărcinate cu ordinea publică într-o urbe din judeţ, cunoscut ca mare...

Închide