Situaţia infecţiilor cu coronavirus la nivel naţional şi judeţean

24 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Până ieri, 24 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 762 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 762 de persoane confirmate pozitiv, 79 au fost declarate vindecate şi externate (53 la Timişoara, 19 la Bucureşti, 3 la Craiova, 2 la Constanţa, una la Cluj şi una la Iaşi).

În acelaşi timp, 8 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Bucureşti, Suceava, Craiova şi Iaşi, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 186 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 4 ani şi 85 de ani. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 16 pacienţi, din care 6 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.
Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 5.515 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 83.970 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 în unităţi medicale private.
De la intrarea în vigoare a Ordonanţei Militare nr. 2 şi până în prezent, au fost plasate în carantină instituţionalizată 226 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 4 persoane aflate în carantină au părăsit locaţia în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.
Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 154 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat 903 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.
De asemenea, cu ocazia formalităţilor de intrare în ţară, Poliţia de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, în care sunt cercetate 18 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 326 Cod Penal.
În judeţul Hunedoara, ieri, 24 martie, 1.613 persoane erau izolate la domiciliu şi 76 persoane se aflau în carantină.
Grupul de Comunicare Strategică
Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Răchitova: dezinfecţie pe domeniul public şi apel la conştientizare

Se consideră că pilonul cel mai important al democraţiei este spiritul comunitar. Iar în contextul în care un virus ucigaş...

Noi restricţii pentru români care vor fi cuprinse într-o ordonanţă militară

Preşedintele Klaus Iohannis (foto) a declarat ieri, marţi că recomandările în cazul epidemiei de coronavirus devin obligaţii.

A încălcat ordinul de protecţie şi a sfârşit în arest

Agresorul are 45 de ani şi este din comuna Vaţa de Jos. Acesta şi-a terorizat concubina şi nu mai avea...

Închide