Situaţia infecţiilor cu coronavirus la nivel judeţean şi naţional

2 aprilie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Ultima Ora

În judeţul Hunedoara, joi, 2 aprilie, erau luate în evidenţă 173 persoane carantinate şi 3.044 persoane aflate în izolare. Potrivit raportării Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul de cazuri confirmate pozitiv, de la începutul monitorizării, în judeţul Hunedoara este 100.
În intervalul 1 aprilie – 2 aprilie, jandarmii hunedoreni au însoţit 18 convoaie organizate pentru tranzitarea prin judeţ spre zonele de carantinare/autoizolare şi au asigurat măsuri de pază şi protecţie la centrele de carantină. De asemenea, jandarmii au aplicat 27 de sancţiuni în valoare totală de 7.900 lei şi au verificat 1.184 persoane din 21 localităţi ale judeţului, pentru respectarea condiţiilor izolării.
Poliţiştii din judeţ au efectuat misiuni de verificare la domiciliu a persoanelor aflate în autoizolare. De asemenea, echipajele de poliţie au însoţit convoaiele organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare/autoizolare. Au fost sancţionate 108 persoane, iar valoarea totală a amenzilor aplicate este de 67.600 lei.
Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, face un apel către hunedoreni să respecte recomandările specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială, precum şi prevederile ordonanţelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ţine sub control răspândirea epidemiei.
În ce priveşte situaţia la nivel naţional, până joi, 2 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 2.738 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 267 au fost declarate vindecate şi externate din unităţi spitaliceşti: 91 la Bucureşti, 58 la Timiş, 28 la Iaşi, 23 la Caraş-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanţa, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Braşov, 5 la Galaţi, 2 la Bihor, 2 Argeş, 1 la Brăila, 1 la Mureş, 1 la Neamţ, 1 la Alba.
Totodată, până acum, 94 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna şi Mureş, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 278 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 78 de pacienţi.
Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 15.407 de persoane. Alte 114.699 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.
Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 271 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, în ultimele 24 de ore, Poliţia şi Jandarmeria au aplicat, în acelaşi interval de timp, 555 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.
Poliţiştii au depistat, în acelaşi interval de 24 de ore, 7.385 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.585.135 de lei.
(Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ion spune:

    exista o sg.solutie:toti cei ce vin in tara in carantina!
    sau nu vrea iohan ca sunt votantii lui?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cu 50 la sută mai multe firme dizolvate în judeţ, faţă de anul trecut

Într-o statistică realizată de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului arată numărul firmelor dizolvate în primele două luni din acest an,...

Comunicat al Primăriei Municipiului Hunedoara

Suntem nevoiţi să facem precizările de mai jos, urmare a acuzelor care ni se aduc în spaţiul public de către...

Bulina neagră, 3.04.2020

Lorena Ehim, medic, fostă şefă a secţiei ATI de la Spitalul municipal Orăştie Pentru că, în plină criză provocată de...

Închide