Politica si administratie

Sistemul sanitar din judet, analizat la Prefecturã

Liviu Moraru

Din iniţiativa comună a prefectului de Hunedoara şi a conducerii  Direcţiei de Sănătate Publică, ieri, la Prefectura Hunedoara a avut loc o analiză vizând viitorul sistemului sanitar din judeţ.

La întâlnire au participat, pe lângă autorităţile publice judeţene, primari ai unor localităţi unde funcţionează unităţi spitaliceşti şi manageri ai acestora. S-au abordat problemele specifice unităţilor sanitare din fiecare localitate, cu accent pe optimizarea cheltuielilor de funcţionare şi creşterea calităţii actului medical din spitalele de pe raza judeţului.

În finalul acestei întâlniri, Consiliul Judeţean Hunedoara a propus preluarea Centrului de Sănătate Călan în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. Totodată, s-a evidenţiat faptul că asemenea reuniuni constituie un bun prilej de diseminare a bunelor practici la nivelul managementului sistemului sanitar hunedorean, motiv pentru care ar trebui continuate.
„Sunt absolut necesare cooperarea şi colaborarea autorităţilor publice judeţene şi locale, în vederea asigurării accesului tuturor pacienţilor la servicii medicale de calitate superioară, tradiţiile medicale ale judeţului putând reprezenta o bază solidă pentru consolidarea sistemului sanitar al judeţului Hunedoara. Specializarea pe competenţe a unităţilor sanitare poate să asigure în viitor servicii medicale la standarde europene pentru toţi cetăţenii judeţului nostru”, a declarat, la finalul întâlnirii, Attila Dézsi (foto), prefectul judeţului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura