Sport

Sistemul impus de federaţie în Divizia Naţională de Seniori la rugby a fost unul păgubos (I)

Nicolae Gavrea

Echipa de rugby Ştiinţa Petroşani a avut în prima parte a sezonului competiţional 2018-2019 o serie de rezultate excelente. După ce şi-a adjudecat trofeul decernat învingătoarei din Campionatul Naţional de Rugby în şapte, la capătul a trei turnee din care a câştigat două, echipa de rugby din Valea Jiului a avut un parcurs perfect şi în Divizia Naţională de Seniori.
Cu Adrian Costache în calitate de antrenor principal, instalat în vară pe banca tehnică şi cu un lot de jucători împrospătat pentru acest sezon competiţional, echipa din Petroşani a obţinut maximum de puncte posibile în campionat. Cu opt victorii – toate cu punct bonus ofensiv – din tot atâtea partide disputate, Ştiinţa s-a calificat fără emoţii în play-off, care se va desfăşura în primăvara acestui an.
De altfel, campionatul intern a fost unul bulversat de retragerea a trei echipe încă de la debutul întrecerilor, astfel că federaţia a decis la vremea respectivă să… promoveze la foc automat echipele care mai activau în Divizia A (eşalonul trei) alături de cele rămase în DNS după ce Gloria Buzău şi Tomitanii Constanţa au promovat în Super Liga CEC Bank.
Şi tot federaţia a mai anunţat cu încântare, la vremea respectivă, înfiinţarea a încă două noi echipe, Rugby Club Gura Humorului şi Moromeţii Turnu Măgurele, care urmau să se alăture celor din eşalonul doi. În plus, era aşteptată şi revenirea în DNS a Politehnicii Iaşi, retrasă din Superligă după numai un tur de campionat.
Politehnica Iaşi nu s-a mai înscris în competiţie, deoarece s-a desfiinţat, din cele patru foste componente ale Diviziei A, doar două au luat startul în campionat, iar dintre echipele nou înfiinţate, una singură şi-a jucat meciurile din Divizia Naţională.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura