Sistem electronic de supraveghere la Castelul Corvinilor

4 castelul corvinilor (1)Loredana Goangă

Primăria municipiului Hunedoara are în plan să implementeze un sistem electronic de acces şi supraveghere la cea mai mare atracţie turistică din oraş, şi anume Castelul Corvinilor. Administraţia vrea să securizeze sălile acestuia, iar la intrare să monteze un sistem electronic de eliberare al biletelor.
Supravegheat video
Potrivit primarului Hunedoarei, Viorel Arion, în perioada imediat următoare, sălile din interiorul castelului vor fi securizate atât cu un sistem de supraveghere video, cât şi cu un sistem de alarmă. „Sperăm ca până la data de 1 aprilie, când programul de vizitare al castelului va trece la cel de vară, adică va putea fi vizitat în intervalul orar 9.00 – 20.00, să fie gata şi securizarea sălilor”, a declarat acesta.
Cu turnichetul la poartă
Dacă până acum, vizitatorii îşi cumpărau biletele de la ghişeu, din vara lui 2014, acest lucru se va schimba. Angajatul din spatele ghişeului va dispărea, iar la poarta Castelului Corvinilor va fi montat un sistem de eliberare  electronic. Practic, vizitatorii vor introduce banii în aparat, iar pe baza biletului scos de acesta vor putea debloca turnichetul de la intrare.
Până în prezent, primăria a primit oferte de la mai multe firme în ceea ce priveşte echipamentele necesare, dar costurile de instalare ale sistemelor electronice amintite se ridică la câteva zeci de mii de euro.

One thought on “Sistem electronic de supraveghere la Castelul Corvinilor

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare