Sistem de fluidizare a traficului rutier la Deva

28 octombrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Primăria municipiului Deva a depus la Agenţia de Dezvoltare Vest, un proiect denumit „Sistem integrat de management al traficului rutier în municipiul Deva“, în vederea obţinerii unei finanţări nerambursabile. Este vorba de o investiţie a cărei valoare se ridică la 17 milioane de lei.

În 10 luni, se implementează
„Proiectul prevede modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare pentru 23 de intersecţii situate pe trei axe rutiere principale din municipiu, crearea unui centru de comandă şi control unic, pentru coordonarea activităţilor de management trafic şi supraveghere video, reducerea timpului de deplasare în oraş. Durata totală de implementare a proiectului este de 10 luni. Lucrările vor fi finanţate din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional (POR), de la bugetul local, urmând să fie asigurată o cotă de cofinanţare de 2 la sută”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Daniela Pârvu, responsabil de proiect în cadrul Primăriei Deva.
Noul sistem va putea fi dat în folosinţă cel mai devreme, anul viitor. Şoseaua de centură este una dintre arterele care vor beneficia de un asemenea sistem, pe centura Devei circulând zilnic peste 30.000 de autovehicule.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Marius Omotă, primarul comunei Ilia

Bulina neagră

Ioan Radu, directorul companiei Hidroconstrucţia Haţeg

Judecătorul Valentin Popescu rămâne în arest

Fostul vicepreşedinte al Judecătoriei Petroşani, Valentin Popescu (foto), îşi aşteaptă sentinţa finală în stare de arest. Judecătorii de la Înalta...

Închide