ComunitateFlash

ArcelorMittal Hunedoara investeşte într-o nouă linie de laminare

Adriana Năstase

ArcelorMittal Hunedoara a semnat, recent, contractul pentru construirea unei noi linii de laminare, pe platforma siderurgică. Valoarea investiţiei se ridică la 43 de milioane de euro.

Capacitate anuală de 400.000 de tone

„În ciuda situaţiei economice dificile, continuăm programul de modernizare, pentru a fi mai competitivi şi pentru a îmbunătăţi calitatea produselor. Investiţia face parte din strategia noastră de creştere a portofoliului de produse şi includere în ofertă a Euro profilelor laminate. Investiţia, ale cărei lucrări vor începe în august 2011, va conduce la îmbunătăţirea portofoliului de produse al Companiei şi se va finaliza la sfârşitul lunii noiembrie a anului viitor. Noua linie de laminare o va înlocui în totalitate pe cea folosită anterior şi va avea o capacitate anuală de producţie estimată la 400.000 tone“, a declarat Remus Păţan, directorul general al ArcelorMittal Hunedoara.

Echipament de laminare continuă

Lagun Artea şi Ansaldo sunt cele două companii care au câştigat procesul de selecţie pentru acest proiect. Lagun Artea va aduce la Hunedoara cel mai modern echipament de laminare continuă, care încorporează 12 standuri. Ansaldo va asigura partea electrică a proiectului, în timp ce instalarea şi lucrările adiţionale vor fi asigurate de companii româneşti.

Ca urmare a investiţiei, ArcelorMittal Hunedoara va produce atât profilele curente, precum şi profile noi. Atunci când investiţia va fi încheiată, compania va produce profile semi-rotunde, materie primă pentru ArcelorMittal Tubular Products Roman, făcând ca ţinta ArcelorMittal Hunedoara să fie creşterea anuală a capacităţii de producţie de oţel la 700.000 tone.

În peste 60 de ţări

ArcelorMittal este cea mai mare şi mai globală companie siderurgică, cu operaţiuni în peste 60 de ţări, fiind lider pe pieţele globale importante, incluzând domeniile auto, construcţii, electrocasnice şi de ambalare, având sisteme performante de cercetare şi dezvoltare, precum şi tehnologice, precum şi rezerve cuantificabile de materii prime şi reţele de distribuţie de top. Compania este prezentă cu unităţi de producţie în 20 de ţări, de pe patru continente, pe toate pieţele-cheie ale industriei siderurgice, de la cele emergente, până la cele mature.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura