Sport

Sistem anti-blat în campionatul „RealSport”

Ciprian Marinuţ

Echipele participante în Campionatul „RealSport” de Fotbal Amatori vor fi împărţite în două divizii valorice, iar în SuperLiga „RealSport”, sistemul competiţional este conceput pentru a fi eliminate posibilităţile de aranjamente între echipe.

Super Ligă de foc
Cele mai bune 20 de echipe din campionat, după disputarea celor 19 etape ale sezonului regulat, vor face parte din SuperLiga RealSport şi au şansa de a lupta pentru titlul de campioană şi celelalte premii puse în joc. Tragerea la sorţi a celor patru grupe (A-D) de câte cinci echipe ale diviziei de elită va avea loc, azi, de la ora 18.00, iar în urne se vor afla echipele de pe locurile 1-10 din Seria a II-a şi de pe poziţiile 1-11 din Seria I, din care s-a retras Quasar Deva. Sistemul de disputare a partidelor din grupe este tur-retur (10 etape), iar la final, se califică în optimi echipele clasate pe locurile 1-4 din fiecare grupă. Locurile cinci din grupe vor forma grupa pentru locurile 17-20 şi vor disputa şase etape tur-retur. La finalul sezonului, formaţiile de pe locurile 19 şi 20 vor retrograda în Liga RealSport, iar cele de pe locurile 16-17 vor disputa meci de baraj cu ocupantele locurilor 3-4 din Liga RealSport.

Meciuri eliminatorii din optimi
În optimi, „împerecherea” se va face după sistemul din futsal, astfel că echipele de pe locurile I şi II vor juca cu cele de pe III sau IV. Împerecherea va fi următoarea: A1 – B3, A2 – B4, B1 – C3, B2 – C4, C1 – D3, C2 – D4, D1 – A3, D2 – A4. Meciurile vor fi eliminatorii, în sistem tur-retur, dar nu se va ţine cont de golaveraj, ci doar de punctele acumulate, astfel că pentru calificare în semifinale, e nevoie de minimum o victorie şi o remiză. În caz de egalitate de puncte (câte o victorie de fiecare echipă sau două remize) se vor executa lovituri de departajare de la şapte metri. „Am ales acest sistem competiţional, pentru că elimină posibilitatea de blaturi. Ne dorim un campionat curat, fără violenţă şi fără şmecherii, în care participanţii să îşi petreacă în mod plăcut timpul liber şi să câştige cei mai buni”, a spus Attila Takacs, organizatorul campionatului. Echipele învinse în optimi vor juca pentru locurile 9-16, iar câştigătoarele merg în sferturile de finală. Cele două finale (mică şi mare) se dispută într-o singură manşă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura