Nu vor SMURD

1 februarie 2011 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Primarii din zona Orăştiei au refuzat să contribuie financiar la susţinerea Asociaţiei „Salvital” Hunedoara, cea care coordonează Serviciul SMURD în judeţ. Decizia le-a fost comunicată, vineri, preşedintelui Asociaţiei, Petru Mărginean, şi preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, în cadrul unei întâlniri cu autorităţile locale.

„Nu ne permitem să riscăm viaţa oamenilor”

În timp ce toate administraţiile locale au aprobat în bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs contribuţia de 5 lei pe an, pe cap de locuitor, edilii din zona Orăştiei spun că vor să finanţeze în continuare Asociaţia Samaritenii. „Nu cunosc motivele care i-au determinat pe primarii din Orăştie, Geoagiu, Beriu şi Turdaş să renunţe la serviciul SMURD. Este decizia lor. Noi vom continua să acţionăm în restul judeţului iar, dacă va fi nevoie, vom interveni şi în zona Orăştiei, pentru că nu ne putem permite să riscăm viaţa unor oameni din orgolii politice”, a declarat Petru Mărginean, preşedintele „Salvital” Hunedoara.

În cursul anului 2010, echipajele SMURD au fost solicitate la 4.890 de intervenţii, dintre care aproape jumătate au fost accidente de circulaţie. Potrivit datelor statistice ale Asociaţiei „Salvital”, timpul mediu de rezolvare a unui caz, respectiv acordarea primului ajutor şi predarea pacienţilor către cadre specializate, a fost 7,45 minute, în oraşe, şi 14,5 minute la intervenţiile din mediul rural. În judeţul Hunedoara, funcţionează opt module SMURD, care au peste 80 de paramedici angajaţi. (A. Lazăr)

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Marinela spune:

    Oare de ce? Ce poate fi mai important? Educatia nu, sanatatea nu…ce-mi scapa?

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Pretenţii mai mari ca valoarea

Unii jucători ai echipei Club Jiul Petroşani s-au plâns că nu şi-au primit banii de patru luni şi au anunţat...

Amicale tari

Fotbaliştii antrenaţi de Ioan Petcu vor disputa, în această săptămână, două amicale de foc în compania unor echipe cu pretenţii....

Pături pentru săraci

Peste 100 de pături au fost distribuite, ieri, familiilor nevoiaşe din municipiul Deva. Acţiunea umanitară a fost organizată de filiala...

Închide