Sport

Singurul campion olimpic la gimnastică, Marius Urzică, are un urmaș demn de numele lui

Într-un moment în care sportul ro­mânesc aproape că a intrat în colaps, fostul campion olimpic Marius Urzică îi ghidează pașii fiului său spre înalta performanță, scriu cei de la Fanatik.Marius Urzică are șase titluri majore cucerite în carieră și spera ca fiul lui, Alexandru, să-i calce pe urme. Are grijă ca acest lucru să se în­tâmple.

De 7 ori medaliat cu aur la ultimul concurs
Marius Urzică nu este cel mai titrat gimnast din istoria acestui sport în România, dar este singurul campion olimpic al țării. Fiul lui, Alexandru, îi cal­că pe urme. Nu are rival în întrecerile copiilor, la nivel național.Marius Urzică este antrenorul fiului lui Alexandru, și împreună sunt imbatabili în întrecerile naționale, deocamdată. Puștiul în vârstă de 10 ani a moștenit calitățile fos­tului mare sportiv și este mândru că duce mai departe numele singu­rului campion olimpic al României la gimnastică. Recent a pus monopol pe me­dalii, chiar dacă vorbim, deo­cam­dată, de un nivel în care Alex acu­mu­lează experiență. Trăsăturile tatălui le-a moștenit. Și discursul de campion e la el acasă.
”Mă antrenez aproape 5 ore în fie­care zi, de la două și jumătate după amiaza până la șapte și jumătate seara. Am câștigat 7 medalii, dar anul acesta, concursul mi s-a părut mai tensionat deoarece am avut foarte multe emoții dar sunt și foarte fericit pentru că am câștigat la toate apa­ra­tele”, spune Alexandru Urzică, cam­pion național de juniori III, Nivel 2. Alex nu se limitează la disciplina în care tatăl lui a scris istorie. Joacă și fotbal. Nu are o echipă preferată, din România, dar nu ratează weekendurile cu fotbal euro­pean. ”Nu am nici o echipă preferată în România, mă uit doar la meciurile din străinătate. În weekend, ies cu tata și cu prietenii în parc și jucăm fotbal”, a adăugat Alexandru Urzică.

Cel mai bun din 60 de sportivi
Fiul marelui Marius Urzică domină categoric întrecerile naționale de gimnastică dedicate vârstei lui. La ultimul Campionat Național și-a sur­clasat adversarii și la făcut mândru pe tatăl lui.
”Sunt mândru de el! Muncește din greu și este foarte conștiincios, drept dovadă și aceste medalii pe care le-a cucerit. Mă bucur să fiu alături de el, îl voi ajuta cu tot ce voi putea de acum înainte și sperăm ca împreună să reu­șim mai târziu, să obținem și medalii internaționale”, a spus Marius Urzică.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.