Actualitate

Sindicatul Muntele a cerut demiterea conducerii CEH

untitledOana Mihnea

Deşi mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, angajaţii de la CEH nu au primit nici un răspuns legat de acordarea primelor pentru sărbători, fapt ce i-a determinat din nou pe minerii de la Lonea să refuze ieri, pentru câteva ore, să intre în subteran. Mai mult decât atât, sindicaliştii au cerut Ministerului Energiei demiterea directorului Emil Floruţ (foto dreapta) şi a preşedintelui Consiliului de Administraţie al CEH, Aurelian Ghimpău.
Să plece amândoi
Motivul pentru care Sindicatul Muntele a făcut această solicitare este acela că divergenţele dintre cei doi, Emil Floruţ şi Aurelian Ghimpău, afectează în mod direct salariaţii CEH. „Am încercat pe toate căile să stăm la discuţii cu conducerea complexului, însă nu am reuşit. Am încercat să îi convingem pe oameni să intre în subteran la muncă, lucru pe care l-au şi făcut la scurt timp, pentru a evita blocarea activităţii. Consider că singura cale de a ieşi din impas este aceea a dialogului. Angajaţii au primit tichetele de masă aferente lunii noiembrie, însă nu ştiu nimic despre primele de sărbători şi mai sunt doar câteva zile până la Crăciun. Şansele să le primească sunt tot mai mici. De aceea, am cerut Ministerului Energiei demisia directorului general Emil Floruţ şi a preşedintelui CA, Aurelian Ghimpău. Ambii sunt la fel de vinovaţi pentru situaţia în care s-a ajuns, există o luptă între ei care se răsfrânge asupra salariaţilor“, a declarat Petre Nica (foto stânga), preşedintele Sindicatului Muntele.
„Este o bătaie de joc“
Săptămâna trecută, aproximativ 300 de mineri de la Lonea şi Vulcan au protestat pentru nesiguranţa locului de muncă. Atunci, directorul Emil Floruţ a promis că va face tot posibilul ca salariaţii să îşi primească primele de sărbători. Însă, pentru a fi posibil acest lucru, conducerea CEH are nevoie de aprobarea Consiliului de Administraţie. „Eu respect solicitarea sindicatului şi aştept ca ministerul să ia o decizie. Dacă va spune că nu este nevoie de mine, o să mă retrag fără nici o problemă şi îmi văd de treaba mea. Şi dacă o să rămân, voi face în continuare tot posibilul, aşa cum am făcut şi până acum, să lupt pentru oameni. Eu nu am venit aici pentru un scaun, ci pentru proiecte. Şi nu lupt cu oamenii, lupt pentru oameni. Ceea ce îmi face Ghimpău este mai mult decât josnic, nici acum nu am aprobarea de la CA pentru acordarea primelor. Dar voi face tot posibilul ca oamenii să îşi primească drepturile, trebuie să găsesc o soluţie“, a declarat Emil Floruţ, directorul CEH.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura