Sindicatele, împotriva trecerii contribuţiilor sociale la angajat

21 septembrie 2017 | 6 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Ieri, reprezentanţii Blocului Naţional Sindical – Filiala Hunedoara au organizat o conferinţă de presă în care au arătat că se împotrivesc categoric ca plata contribuţiilor sociale să fie trecută de la angajator în sarcina angajatului.
Punct cu punct, sindicaliştii au demontat argumentele guvernanţilor care stau la baza acestei decizii. Totodată, s-au arătat uimiţi faţă de atitudinea autistă a factorilor de decizie, acuzând şi o oarecare lipsă de dialog şi transparenţă în comunicare.
Unul dintre argumentele celor de la BNS este că dacă se va aproba această trecere, din 2018, România va fi singura ţară din UE în care contribuţiile la sistemul de securitate socială vor fi asumate integral de angajat. Mai grav de atât, vor rămâne fără finanţare asigurările de şomaj, cele în caz de accidente de muncă, boli profesionale, garantarea creanţelor salariale în cazul insolvenţei angajatorului, asigurarea pentru concedii medicale şi indemnizaţii. Sindicaliştii mai susţin că prin aceste măsuri, veniturile salariale nete vor scădea, arătând acest lucru cu calcule concrete.
În concluzie, cei de la BNS Hunedoara au spus că aceste măsuri vor crea haos, adresând Guvernului următorul mesaj: „Nu experimentelor sociale pe români!”, fiind iniţiată şi o petiţie on-line cu această denumire. Preşedintele BNS Hunedoara, Ovidiu Morcan, a precizat că dacă nu se va ajunge la o înţelegere cu Executivul, sindicaliştii vor stabili un calendar de proteste, care va fi anunţat peste două săptămâni. Organizaţia BNS Hunedoara numără peste 5.000 de membri, angajaţii provenind de la firme cu capital de stat sau privat. (N. Bumbac)

Loading...

Comentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Eu spune:

  In sfârșit, cineva a realizat ca va fi un haos total și nu o majorare a salariilor (cum se zice de 25%,dar în realitate este de max 2%).

 2. Machiavelli spune:

  Hunedoara, judet rosu de doua scrutinuri.
  PSD pe noi culmi de civilizatie si progres.
  Nu sindicatele au facut asta ?!
  Bucurati-va voi oropsiti ai soartei.
  La multi ani, cu PSD in frunte.

 3. alex spune:

  BNS serveste interesele sistemului odios care conduce romania – SRI, DNA, Soros etc.
  sindicatele de buna credinta nu protesteaza.

 4. xela spune:

  cred ca ai baut cucuta dragule. ce are soros cu cine plateste taxele ?

 5. Machiavelli spune:

  Alienii ar trebui sa serveasca o cafea, nu droguri psihotice de la Romania TV si Antena 3.
  Daca sunteti pensionar, imi cer scuze, aveti motiv sa ganditi cum ziceti. Dar daca sunteti angajat, cred ca dupa 01.01.2018 va trebui sa va cereti dumneavoastra.
  Cat de mult rau poate sa faca o propaganda idioata in mintea unor analfabeti economic si geopolitic ?!?
  “Odios” e sistemul de indobitocire a populatiei prin distrugerea perseverenta a sistemului de educatie, urmata de indoctrinarea ulterioara facila cu monstruozitati.

 6. Gurita Sufletel spune:

  Este perfect adevarat ca in nici un domeniu sisatemul nu functioneaza cum ar trebui. Dar, nu orice atitudine umana se poate justifica prin nefunctionarea sistemului. Sunt cazuri cand indivizii, in ciuda sistemului, ar putea face lucrurile bine si totusi nu o fac. Da, exista o indobitocire a populatiei dar nici cei care, apriori, ar trebui sa judece cat de cat exact situatiile nu o fac. Uneori chiar si Domnia Voastra asa faceti. Sper sa nu va suparati ca sunt asa direct dar lucrurile trebuie clarificate.

  s

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Mărginean acuză, Moş recuză!

O scrisoare trimisă de Primăria Deva către Consiliul Judeţean Hunedoara, destinatar final fiind Asociaţia „Salvital” Hunedoara, a indignat atât conducerea...

Bani pentru înlăturarea pagubelor provocate de furtună

Guvernul României a alocat peste 36 de milioane de lei pentru remedierea pagubelor provocate de furtuna din 17 septembrie, în...

Iuliu Winkler: Birocraţia şi centralizarea excesivă sufocă România

România este sufocată de birocraţie şi centralizare excesivă în domeniul absorbţiei finanţărilor europene din cadrul Politicii de Coeziune, a declarat,...

Închide