Sindicaliștii vor expertiză tehnică la Termocentrala Mintia

Adriana Năstase

Sindicaliștii de la Solidaritatea Hune­doara reclamă din nou că grupurile ener­getice de la Termocentrala Mintia, în­chisă recent, nu sunt în siguranță. Motivul, susține Cristian Iștoc (foto), li­derul Sindicatului Solidaritatea Hune­doa­ra, este acela că firma care trebuie să se ocupe de conservarea instalațiilor nu face acest lucru.

„Au negociat cu o firmă de casă”
„Este un asasinat energetic, închiderea unui colos industrial de 1.275 Megawati pu­tere instalată, singurul mare produ­că­tor de energie electrică din zona de nord-vest a României, odată cu închiderea aces­tui obiectiv au fost trimişi acasă 700 de angajaţi. Judeţul Hunedoara s-a îm­bogăţit cu 1.500 de şomeri pentru că pe lângă cei 700 de angajaţi disponibilizaţi de la Termocentrala Mintia mai sunt încă apro­ximativ 700 disponibilizaţi în Valea Jiu­lui.Aceste concedieri au fost făcute şi gi­rate de ministrul Energiei Virgil Popes­cu, de prefectul de Hunedoara care au negociat cu o firmă de casă să aducă 50 de angajaţi înapoi care să mimeze con­ser­varea instalaţiilor. Colegii mei pot con­firma că au fost scoase de sub tensiunei instalaţiile turbinelor, cazanelor. Vrem să le spunem devenilor că nu mai au alter­nativă pentru iarna viitoare, nu se va reuşi pornirea instalaţiilor. Vom fi singurul mu­nicipiu reşedinţă de judeţ care va avea şcolile închise nu din cauza pandemiei, ci din cauza frigului”, a declarat recent Cristian Iştoc, preşedintele Sindicatului ”Solidaritatea” din judeţul Hunedoara.
Sindicatul solicită „o expertiză tehnică a conservării și punerii în siguranță a instalațiilor și echipamentelor energetice din care să rezulte în mod clar că sunt respectate prevederile Ordinului nr. 126/2008 al președintelui ANRE”.

One thought on “Sindicaliștii vor expertiză tehnică la Termocentrala Mintia

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.