Sindicaliştii ies în stradă

Cristina Ghenea

Filiala Hunedoara a Blocului Naţional Sindical, Uniunea Judeţeană a Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor Libere din România-Frăţia, şi Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” Hunedoara îşi vor exprima nemulţumirea faţă de modificările Codului Muncii, printr-un protest care va avea loc astăzi. Acţiunea începe la ora 13 în faţa sediului PDL din Deva şi continuă printr-un marş şi miting în faţa Prefecturii Hunedoara.

Mai multe categorii de proteste

Sindicaliştii sunt hotărâţi să-şi manifeste dezabrobarea faţă de noua variantă a Codului Muncii şi de decizia Guvernului de a-l trece prin Parlament prin procedură de urgenţă. Aceştia sunt îngrijoraţi pentru situaţia angajaţilor şi a angajatorilor, după ce noile prevederi ar intra în vigoare. Pentru a împiedica Guvernul Boc să distrugă drepturile fundamentale ale muncitorilor, sindicaliştii şi-au propus să meargă până la declanşarea grevei la nivel naţional, prin informare completă a tuturor membrilor de sindicat, prin campanii de conştientizare a clasei politice şi prin acţiuni stradale de amploare, la care sunt invitaţi toţi cetăţenii nemulţumiti de această situaţie. Tot ei au creat şi un site, www.sustinecodulmuncii.ro, pe care se pot strânge semnături de la muncitori, până în data de 14 martie şi se pot urmări toate demersurile, acţiunile de protest şi întâlnirile.
„Foarte mulţi dintre noi au crezut că legile nu pot fi scoase pe bandă rulantă, însă e tot mai grea desfăşurarea unui dialog social. Noul Cod al Muncii nu prezintă nici un fel de siguranţă pentru muncitori, iar angajările făcute pe perioadă determinată nu vor duce niciodată la formarea unui personal bun, acest lucru afectând angajatorii. Facem apel către cetăţenii deveni care nu vor putea fi prezenţi la protest să-şi pună semnătura pe site. O semnătură contează”, a declarat Lăcrămioara Minişca, preşedintele UJ CNSLR-Frăţia Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.