Sindicaliştii de la Termocentrala Mintia protestează, dar degeaba

Angajaţii Termocentralei Mintia au protestat spontan, ieri dimineaţa, în sala de comandă şi apoi în curtea întreprinderii, nemulţumiţi de lipsa informaţiilor concrete privind viitorul acestui producător de energie electrică şi termică.

Premierul, solicitat să intervină
Sindicatele susţin că strategia energetică a României nu prezintă explicit ce se va întâmpla cu Termocentrala Mintia şi dacă grupurile energetice vor funcţiona pe cărbune, ca şi până acum, sau pe gaz.
Ieri după amiază, sindicaliştii au anunţat că protestul angajaţilor de la acest producător de energie electrică se suspendă pentru o perioadă de 15 zile, interval de timp în care Guvernul este aşteptat să prezinte precizări clare în ceea ce priveşte viitorul Complexului Energetic Hunedoara (CEH).
Sindicatele de la Termocentrala Mintia îi solicită premierului Viorica Dăncilă să intervină în deblocarea situaţiei cu care se confruntă acest producător de energie electrică şi termică, prin introducerea în strategia energetică a României a grupurilor energetice 3 şi 4, cu funcţionare pe cărbune, precum şi asigurarea investiţiilor necesare astfel încât acestea să poată îndeplini condiţiile de mediu.
Potrivit sindicatelor de la Termocentrala Mintia, grupurile energetice 3 şi 4 trebuie menţinute în funcţiune până în anul 2030, aspect pe care sindicaliştii îl cer să fie cuprins în strategia energetică naţională.
Sindicatele atrag atenţia şi asupra pericolului că municipiul Deva ar putea să rămână fără apă caldă şi căldură, în această perioadă a anului, dacă Executivul nu dă curs solicitărilor venite din partea angajaţilor Termocentralei Mintia.
Termocentrala Mintia numără acum 770 de angajaţi şi face parte din Complexul Energetic Hunedoara alături de Termocentrala Paroşeni şi minele Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan. (S.Blada, Agerpres)

3 comentarii la „Sindicaliştii de la Termocentrala Mintia protestează, dar degeaba

 • 21 noiembrie 2018 la 23:37
  Legătură permanentă

  Vrem sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 22 noiembrie 2018 la 12:05
  Legătură permanentă

  Nu se fac investitii la Mintia decat in pupatori in fund si prosti cu facultate facuta pe la licee!

 • 23 noiembrie 2018 la 6:14
  Legătură permanentă

  770 de oamemi sunt la Mintia si produc 150 MWh. Adica mai mult de 5 oameni/MWh. Bat toate recordurile din galaxie. Si inca fac angajari!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.