Comunitate

Simulare de incendiu la cabanele din Parâng

Dana Istudor

Dezastrul din staţiunea montană Rânca, de la începutul anului, când şase cabane au fost mistuite de un incendiu, i-a determinat pe pompierii din Valea Jiului să desfăşoare o aplicaţie în Parâng, în urma căreia vor să-i instruiască pe cabanieri cum să prevină şi să intervină la un eventual incendiu.

Exerciţiul tactic al pompierilor din cadrul Detaşamentului Petroşani a avut loc ieri, în Staţiunea Parâng şi, potrivit scenariului, mai multe cabane sunt cuprinse de un incendiu puternic. Cel puţin 40 de oameni au fost angrenaţi în intervenţia de stingere a focului, care se extindea cu repeziciune de la o cabană la alta, iar pompierii erau obligaţi să se folosească de echipamente mobile de intervenţie, deoarece nu au putut ajunge în staţiune cu autospecialele cu apă şi spumă.

„Exerciţiul a fost unul complex, în zonă nu s-a mai făcut aşa ceva, din câte cunosc eu. Drumul de acces în staţiune nu ne-a permis să ajungem cu autospecialele şi am vrut să vedem care sunt alternativele. Avem echipamente mobile, cum ar fi motopompe uşor de transportat şi ne-am propus să-i angrenăm în această operaţiune şi pe cabanieri, salvamontişti, jandarmi montani, pe toţi cei care ar putea să intervină într-o situaţie de pericol. De asemenea, am vrut să identificăm toate punctele de unde ne-am putea aproviziona cu apă şi ce alte măsuri putem lua, pentru a lichida un incendiu”, a declarat, căpitanul Adrian Avram, comandantul Detaşamentului de Pompieri Petroşani.

One thought on “Simulare de incendiu la cabanele din Parâng

  • Stimata redactie interventia are loc astazi(marti) si nu a avut loc ieri(luni)cum se spune in material….cred ca de restul inclusiv declaratia nu mai are rost sa comentez.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura