Simpozionul Naţional Studenţesc „GeoEcologia” a ajuns la ediţia cu numãrul XV

13 martie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Universitatea din Petroşani va organiza în perioada 27-29 aprilie cel de-al XV–lea Simpozion Naţional Studenţesc intitulat „GeoEcologia”.
„Universităţile moderne sunt nu numai de învăţare, ci şi de cercetare ştiinţifică avansată. Dorim să continuăm o frumoasă tradiţie şi, totodată, să le oferim studenţilor cercetători în domeniile geologiei, ingineriei mediului, valorificării deşeurilor, ingineriei civile-topografiei-cadastrului, ingineriei economice, ingineriei şi managementului calităţii, ingineriei miniere şi ingineriei securităţii în industrie un nou prilej de confruntare pe tărâmul ştiinţei”, a afirmat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin (foto), rectorul Universităţii din Petroşani. Potrivit acestuia, cei interesaţi să participe sunt rugaţi să completeze până la data de 3 aprilie 2017, formularul de înregistrare publicat online, la adresa http://upet.ro/geoeco/2017/. Mai trebuie spus că din programul manifestării fac parte prelegeri şi susţineri de lucrări de către personalităţi din domeniu, precum şi de către elevi, studenţi, masteranzi şi doctoranzi, seminarii, decernarea premiilor, un banchet şi o excursie.
„Pe lângă Facultatea de Mine, avem simpozioane şi la celelalte două facultăţi, şi anume de Ştiinţe şi de Inginerie Mecanică şi Electrică. Sunt simpozioane separate, dar se derulează în acelaşi timp. Mizăm pe succesul întregului demers şi pe prezenţa studenţilor din multe universităţi din ţară. De regulă, vin din Iaşi, Bucureşti, Cluj, Timişoara, plus universităţi cu care suntem parteneri în cadrul consorţiului academic. Pe lângă partea de lucrări, dorim să le arătăm participanţilor şi frumuseţile judeţului nostru, aşa că am organizat un itinerariu ce include Cetatea Devei, Castelul Huniazilor, Biserica Densuş şi, bineînţeles, Sarmizegetusa”, a mai spus rectorul instituţiei de învăţământ superior din Valea Jiului.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Femeile din comuna Şoimuş, sărbătorite de administraţia locală

Sâmbătă, peste 700 de femei din comuna Şoimuş au dansat, au socializat şi s-au distrat până târziu în noapte, la...

Locuri ocupate la UAMS Baia de Criş

Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş (UAMS) funcţionează la capacitate maximă, cele 50 de locuri pe care instituţia le...

AS Electroconat mai face o „victimă” în Liga A Realsport

După ce a învins acum două etape pe Roşu, AS Electroconat a mai reuşit un rezultat de senzaţie în Liga...

Închide