Cazurile de rujeolă în creştere, iar vaccinurile s-au epuizat

13 martie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Stocul de vaccinuri ROR (rujeolă – oreion – rubeolă) de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara este epuizat, existând doze în număr limitat doar în reţeaua sanitară din judeţ. Asta, în condiţiile în care cazurile de copii care contactează virusul cresc de la o zi la alta, judeţul Hunedoara fiind în cadrul epidemiei de rujeolă. Din datele autorităţilor sanitare, toţi copiii care s-au îmbolnăvit de rujeolă fac parte din rândul celor care nu au fost vaccinaţi împotriva virusului.
„În teren mai sunt 1.200 de doze de vaccinuri care ar putea fi suficiente pentru luna în curs, la DSP stocul s-a epuizat. Acoperirea vaccinală cu acest tip de vaccinuri este foarte scăzută, de aproximativ 55 la sută. Judeţul Hunedoara este în cadrul epidemiei de rujeolă, iar primele cazuri de copii din judeţ care au contactat virusul au apărut în iunie 2016. De la începutul anului, numărul de cazuri de rujeolă înregistrate la nivel de judeţ este de 136, dintre acestea, 19 au fost raportate în ultima săptămână. Pe parcursul anului trecut au fost înregistrate 44 de cazuri de copii bolnavi de rujeolă”, a afirmat Cecilia Birău, medicul şef al Departamentului de Sănătate Publică din cadrul DSP Hunedoara. Aceasta a adăugat că în ultima perioadă au fost vaccinaţi 507 copii restanţieri. Autorităţile sanitare din judeţ mai arată că vor avea dozele de vaccinuri necesare, deficiente nefiind doar cele de tip ROR, după ce vor fi achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii, existând o promisiune că în aprilie vor fi făcute achiziţiile. (N. Bumbac)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Simpozionul Naţional Studenţesc „GeoEcologia” a ajuns la ediţia cu numãrul XV

Universitatea din Petroşani va organiza în perioada 27-29 aprilie cel de-al XV–lea Simpozion Naţional Studenţesc intitulat „GeoEcologia”.

Femeile din comuna Şoimuş, sărbătorite de administraţia locală

Sâmbătă, peste 700 de femei din comuna Şoimuş au dansat, au socializat şi s-au distrat până târziu în noapte, la...

Locuri ocupate la UAMS Baia de Criş

Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş (UAMS) funcţionează la capacitate maximă, cele 50 de locuri pe care instituţia le...

Închide