Simota scapă de cinci luni de închisoare

17 ianuarie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Afaceristul din Valea Jiului, Alin Simota (foto), a reuşit să-şi reducă pedepsele de închisoare cu executare cu cinci luni. Acesta a depus la Judecătoria Deva o cerere de contopire a două condamnări primite în două dosare diferite. Cererea i-a fost admisă.

„Admite cererea formulată de petentul condamnat Simota Alin şi în consecinţă: contopeşte următoarele pedepse: şase luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr.207/2016, a Judecătoriei Alba Iulia; doi ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr.2251/2014,a Judecătoriei Deva. Contopeşte pedepsele de mai sus stabilind pedeapsa cea mai grea, de doi ani închisoare, la care se va adăuga un spor de o lună, astfel încât, în final, condamnatul va executa pedeapsa de doi ani şi o lună închisoare. Cu drept de contestaţie în termen de trei zile de la comunicare”, se arată în decizia instanţei. Deşi nu este definitivă, decizia Judecătoriei Deva nu a fost contestată de procurori, sau, cel puţin, pe pagina electronică a instanţei contestaţia nu apare ca fiind înregistrată. Ceea ce înseamnă că hotărârea menţionată a rămas definitivă, ea fiind dată la finalul lunii decembrie 2017.
Alin Simota a fost condamnat în aprilie 2015 la doi ani de închisoare pentru conflict de interese. A executat o parte din pedeapsă, iar, la finalul aceluiaşi an a fost eliberat condiţionat de Judecătoria Deva, fugind din ţară. Condamnarea de şase luni a venit mai târziu şi i-a fost aplicată pentru că a instigat la abuz în serviciu doi poliţişti de la IPJ Alba. În prezent, Simota se află în spatele gratiilor, iar şansele lui de a fi eliberat condiţionat, din nou, au crescut odată cu contopirea celor două pedepse. (N. Bumbac)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 18.01.2018

Marian Muntean, om de afaceri, fost consilier local în Deva Pentru că a fost trimis în judecată sub acuzaţia de...

Împuşcat în cap de agenţii de pază

Ion Crişan (foto), un devean de 46 de ani, a fost împuşcat în cap, cu o armă neletală, în timp...

Bulina albă, 18.01.2018

Prof.univ. dr. Dorel Săndesc, şeful Clinicii ATI din Timişoara Pentru că i s-a acordat titlul de Cetăţean de Onoare al...

Închide