Actualitate

Simota a scăpat de un an de puşcărie

Alin Simota a fost achitat ieri de Curtea de Apel Alba Iulia într-un dosar în care a fost condamnat de Judecătoria Petroşani la un an de închisoare cu executare. Cu toate acestea, afaceristul nu a scăpat de plata prejudiciului către stat în valoare de 412.458 de lei, pe care instituţiile statului urmează să-l recupereze. 03 Simota
A fost declarat neconstituţional
Iniţial, infracţiunea pentru care a fost judecat Simota a fost de evaziune fiscală. Ulterior, fapta sa a fost reîncadrată şi se referă la reţinerea şi nevărsarea cu intenţie în cel mult 30 de zile de la scadenţă a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă, aici avându-se în vedere contribuţiile la sănătate sau la sistemul de asigurări sociale. Infracţiunea este prevăzută la art. 6 din Legea 241/2005, articol care, în iulie a.c. a fost declarat neconstituţional, de către Curtea Constituţională, deoarece textul legii a fost considerat ambiguu. Acesta este principalul motiv pentru care Simota a fost achitat, scăpând de răspunderea penală, deşi fapta a fost dovedită. Hotărârea de ieri a Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă.
Sechestru pe blocul lui Simota
Totodată, instanţa a menţinut sechestrul asupra unui bloc de locuinţe aparţinând lui Simota, în vederea recuperării prejudiciului, lucru care cade în sarcina ANAF. „Menţine măsura sechestrului asigurator (…) asupra imobilului bloc de locuinţe D+P+2E+M în suprafaţă desfăşurată de 3.075 mp, pe fundaţie de beton, pereţi zidărie cărămidă, acoperiş şarpantă, învelitoare ţiglă, cu 28 de apartamente, 19 garaje, demisol şi 16 boxe, aparţinând SC Simar SRL Petroşani, până la concurenţa sumei de 412.458,50 lei, urmând ca măsura asiguratorie să înceteze de drept dacă persoana vătămată (n. r. ANAF) nu introduce acţiune în faţa instanţei civile în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii”, se arată pe portalul Curţii de Apel Alba Iulia. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura