Simone Biles și regretele sale

Într-o declarație recentă pentru presa ame­ri­cană, gimnasta Simone Biles (foto) a spus: „Ar fi trebuit să renunţ cu mult înainte de Tokyo”, făcând referire la probleme de an­xie­tate care au determinat-o să renunţe la o parte din finalele de la Jocurile Olim­pice. Campioana americană, care a de­cla­rat că pro­blemele sale de anxietate au în­ce­put înainte de Tokyo, speră să contribuie la înce­tarea oricărei stigmatizări, astfel încât oa­menii să poată fi diagnosticaţi mai re­pede, iar tratamentele să poată fi îmbu­nă­tăţite.
„Dată te uiţi la tot ceea ce am traversat în aceşti ultimi şapte ani, nu ar fi trebui nicio­dată să fac parte dintr-o altă echipă olim­pică”, a spus Biles. Considerată una dintre cele mai mari gim­naste din toate timpurile, Simone Biles a dez­vă­luit în ianuarie 2018 că este una dintre vic­timele fostului medic al echipei femi­nine americane Larry Nassar, conda­m­nat la în­chi­soare pe viaţă pentru agresiunile sexuale co­mise în decursul a două decenii împotriva a peste 250 de gimnaste, majoritatea minore.
„Atunci când Nassar era în mass-media, a fost prea mult. Dar nu aveam de gând să-l las să ia ceva pentru care am muncit de când aveam şase ani. Nu aveam de gând să-l las să-mi ia această bucurie. Aşa că am decis să forţez dincolo de posibil, atât timp cât mintea şi corpul îmi permit”, a explicat ea.
La Tokyo, sportiva americană în vârstă de 24 ani trebuia să fie marea vedetă a Jocurilor Olimpice însă s-a oprit brusc, fiind victima un fenomen potenţial periculos, care determină gimnastele să-şi piardă simţul direcţiei a­tunci când sunt în aer. Americanca a putut con­cura într-o singură probă în capitala Ja­po­niei, cucerind bronzulîn finala de la bârnă.
„Probabil va fi ceva la care voi lucra timp de 20 de ani. Vreau doar ca un medic să-mi spună când mă voi vindeca. Exact ca atunci când te operezi şi s-a reparat. De ce nu-mi poate spune nimeni că peste şase luni se va termina? a spus Simone Biles.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.