Candidatură la președinția Federației Române de Handbal

Fostul arbitru internaţional Constantin Din (foto) şi-a lansat, marţi, candidatura la pre­şedinţia Federaţiei Române de Hand­bal, afirmând că îşi doreşte să „redea hand­balul cluburilor”, pentru că în acest mo­ment este „acaparat” de instituţia con­dusă de Alexandru Dedu.

Vrea să aducă investitori
El a precizat că a avut deja întâlniri cu apro­ximativ 50 la sută din reprezentanţii hand­balului românesc: „Nimeni nu i-a con­tac­tat, nimeni nu i-a întrebat ce probleme au. Mi-aş dori să redăm handbalul clu­bu­rilor, pentru că în momentul de faţă hand­balul este acaparat de federaţie. Vreau ca România să redevină o forţă în handbalul mondial. Este foarte important ca acest proces să înceapă de jos, dar în acelaşi timp şi de sus, pentru a da un semnal. Pentru că trebuie să recunoaştem că în momentul de faţă handbalul românesc are probleme”.
Candidatul la şefia federaţiei a precizat că a avut și întâlniri cu diverşi potenţiali in­ves­titori în handbal, care ar urma să se alăture federaţiei.”Eu vreau să aduc bani în handbal, nu să iau. Este o chestiune foarte importantă şi sunt sigur că voi reuşi să fac acest lucru. Mi-e teamă că handbalul poate ajunge şi mai jos decât este acum, de la 4.000 de practicanţi să ajungem la 2.000, la 1.000 şi apoi să dispară interesul. De aceea, vrem să reconstruim handbalul”, a mai spus Din.
Fostul arbitru a vorbit şi despre con­tra­can­di­daţii săi de la alegerile pentru preşe­din­ţia Federaţiei Române de Handbal și a afirmat că anunţul lui Alexandru Dedu de a intra în cursa pentru un nou mandat l-a de­ter­minat să concureze.La evenimentul de lansare a candidaturii lui Constantin Din au mai participat foştii handbalişti Mariana Târcă, Vasile Stângă şi Viorel Mazilu.
Constantin Din a fost arbitru internaţional IHF, oficiind la meciuri importante în ultimii 20 de ani, de la întrecerile europene la cam­pio­nate mondiale şi Jocurile Olimpice.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.