ActualitatePolitica si administratie

Simeria: Proiectul de preluare a fostei băi comunale a fost votat a doua oară

Unii consilieri din Simeria se cred mici Dumnezei. Altfel nu se explică îndârjirea cu care votează împotriva proiectelor propuse de edilul șef al orașului. Dar, cine sunteți voi, domnilor aleși locali? Și de ce votați mereu împotriva locuitorilor Simeriei?

Milioane de euro
Iată un nou caz în care unii aleși de aici nu au votat, din prima, pentru comunitate.
„Am fost recent la București pe la mai multe ministere printre care și Ministerul Transporturilor. Pe lângă proiectele legate de infrastructura rutieră am ridicat și problema clădirii care stă ca o ruină în centrul orașului, respectiv fosta “baie comunală” cum o știu mulți dintre simerieni. Le-am expus, atât se­cretarului general adjunct cât și secretarului de Stat în Ministerul Transporturilor pro­blema acestei clădiri-ruină și le-am prezentat posibilitatea de a transforma această ruină într-un centru de fizioterapie printr-un pro­iect european în valoare de 1,2 mili­oa­ne de euro. Pentru a putea depune acest proiect am solicitat Mi­nis­terului Trans­por­tu­rilor tre­ce­rea acestei clădiri din pro­prie­tatea statului în pro­prie­tatea publică a Orașului Simeria. Am primit acordul prin adresa nr.17580/25.05.2023. Urmă­to­rul pas era aprobarea de către consilierii locali a unei Hotărâri de Consiliul Local. Fără a­ceas­tă ho­tărâre aprobată de con­silierii lo­cali nu putem să de­pu­nem a­cest pro­iect la fi­nan­țare în luna iunie”, a a­nun­țat Iulius Bedea (medalion), pri­marul orașului Simeria.

A doua oară a fost cu noroc
„Inițial, în ședința de îndată a Consiliului Local Simeria, de la sfârșitul lunii mai, acest proiect de HCL nu a trecut. Din cei 17 consilieri locali, au participat la ședință doar 13, iar cinci au votat împotrivă (prin abținerea de la vot): Rîsteiu Emil (Pro România), Rotariu Viorel (Pro România), Serafinceanu Marius (Pro România), Mocanu Dorin (Pro România) și Talpoș Robert (USR). Pentru a vă arată modul în care dezinformează și manipulează consilierul local Emil Rîșteiu, fapt care se poate verifica în transcrierea ședinței, fac următoarea precizare: Consilierul local, Emil Rîșteiu spune în ședința de consiliu local că pentru acest proiect Primăria Simeria trebuie să contribuie cu 70 la sută din bani. Ceea ce spune Emil Rîșteiu este o minciună groso­lană! Pentru acest proiect, contribuția Pri­măriei Simeria este de zero lei. Un alt aspect care poate fi sesizat și din procesul verbal al ședinței, este că Rîșteiu nu reușește să înțeleagă “nici în ruptul capului” că dacă o primărie nu depune proiecte nu are cum să facă investiții. Mai exact, Emil Rîșteiu dă de înțeles în ședință că ar fi o problemă dacă luăm noi această clădire în proprietatea Orașului Simeria”, a spus edilul șef al Simeriei.
„Deci, mă duc la București, le prezint reprezentanților Ministerului Trans­por­tului cum putem schimba din temelii a­ceastă ruină, printr-o investiție de mili­oa­ne de euro din fonduri europene, iar Rîșteiu încă nu înțe­le­ge ce vreau să fac cu aceas­tă ruină rămasă de
pe vremea c­o­mu­­nis­tă. Este exact mo­­dul în care a gân­­dit în cei opt ani cât a fost primar! A aș­teptat ca pro­­blemele ora­­șu­­lui Simeria să i le re­zolve alții!
Precizez că și consilierul local, viceprimarul Pavel Hațegan (președintele PNL Simeria) în loc să susțină proiectul în cadrul ședinței a argumentat că este necesară o dezbatere mai amplă pe acest subiect. Coaliția Anti-Simeria lovește din nou, de data aceasta în bunicii noștri, pe care în mod normal ar trebui să-i ajutăm și să-i respectăm”, a adăugat primarul Iulius Bedea.
Primarul din Simeria a convocat din nou ședința de Consiliu Local, iar de data asta proiectul a trecut cu 13 voturi din 15. Au votat împotrivă (abținere), Rîșteiu și Mocanu de la ProRomânia. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.