Siderurgiştii, din nou, la muncã

11 iunie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

01-combinat

Nicolle Ebner

După aproape o lună de şomaj tehnic, siderurgiştii hunedoreni încep din nou munca, dar temporar, pentru că nimic nu este sigur din punct de vedere al comenzilor. Cei 699 de angajaţi ai SC ArcelorMittal Hunedoara vor reveni în producţie luni, 15 iunie.


De la şomaj tehnic, la concediu de odihnă
Remus Păţan, directorul general al ArcelorMittal Hunedoara, a declarat că revenirea siderurgiştilor în secţiile de producţie este temporară. “Deocamdată, avem comenzi pentru aproximativ trei săptămâni, adică până la începutul lunii iulie. Dacă în acest interval de timp nu reuşim să obţinem alte comenzi, va trebui să oprim din nou producţia şi cred că în a doua jumătate a lunii iulie, toţi angajaţii vor intra în concediu de odihnă”, a declarat Remus Păţan. Luna trecută, conducerea ArcelorMittal a declarat că activitatea va fi oprită doar pentru o săptămână, însă lipsa comenzilor a prelungit pauza forţată a siderurgiştilor. Atunci, conducerea combinatului a fost nevoită să oprească oţelăria în data 8 mai, iar după o săptămână, mai exact în 15 mai, şi celelalte linii tehnologice.
În tot acest timp, siderurgiştii hunedoreni au fost în şomaj tehnic, primind 75 la sută din salariul lunar.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Da… şi…?

Nu ştiu de ce am impresia că această replică va face carieră. Mi se pare şi că asistăm, parafrazându-l pe...

Tâlharii din Vulcan au fost trimişi în arest

Ieri, Tribunalul Hunedoara a decis arestarea preventivă a trei din cei şapte tineri din Vulcan, care au furat 27 de...

Concursul pompierilor civili

Peste 100 de pompieri de la serviciile voluntare din judeţ au participat la faza judeţeană a concursului rezervat serviciilor voluntare...

Închide