Actualitate

Siderurgiştii care nu vor să plece, cuprinşi în departamentul de rezervă

Sorina Popa

Preşedintele Sindicatului „Siderurgistul” de la ArcelorMittal Hunedoara a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că salariaţii combinatului care nu vor să se disponibilizeze vor fi cuprinşi într-o nouă societate.
„Cei care nu au loc în normativul de personal vor fi puşi la dispoziţia societăţii ArcelorMittal. Ei vor urma cursuri de recalificare şi apoi, vor fi reintegraţi în procesul muncii în combinat. Practica respectivă se aplică la combinatul de la Galaţi de la începutul crizei economice, din anul 2008. Ne convine această soluţie, pentru că oamenii nu vor mai trebui să fie concediaţi. Salariaţii care nu s-au înscris pe lista de disponibilizări şi de care nu mai are nevoie societatea vor forma de fapt, un departament de rezervă. După ce vor fi recalificaţi, vor putea să intre din nou în producţie. Ei rămân angajaţi cu drepturi depline”, a declarat liderul sindical de la ArcelorMittal Hunedoara. Potrivit acestuia, pe lista de disponibilizări s-au înscris până acum aproximativ 60 de persoane. O parte dintre acestea a plecat pe 1 octombrie, celelalte urmând să plece în perioada următoare.
Înscrierea pe listele respective a fost prelungită cu o lună de zile, în condiţiile în care, până la termenul stabilit iniţial, doar 60 de salariaţi ai combinatului au decis că vor să plece cu plăţi compensatorii. Administraţia combinatului doreşte ca aproximativ 200 de persoane să fie disponibilizate cât mai repede, prin plecări voluntare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura