ActualitateComunitateFlash

…şi s-a deschis sezonul estival la Geoagiu-Băi

Magdalena Şerban

Unii hunedoreni au avut parte de o mică vacanţă dictată de ziua liberă de 1 Iunie, aşa că şi-au putut prelungi week-end-ul la dis­tracţie. Tonul s-a dat vineri, când în ciuda no­rilor care s-au întrecut pe cerul liber, sta­ţi­u­nea Geoagiu-Băi şi-a deschis larg porţile. Aici au fost pre­zenţi mai mulţi invitaţi din rândul autorităţilor lo­cale şi judeţene, parlamentari, precum şi re­pre­zentanţi ai mediului economic şi, bineînţeles, turişti.

Gânduri bune şi multă binecuvântare
După festivitate, slujba religioasă şi discursul autorităţilor s-a trecut la vizitarea ştrandului din cadrul Complexului Băile Daco-Romane, socia­lizarea luând loc atmosferei formale. În ciuda faptului că timpul nu prea a fost unul propice bălăcelii, ploaia şi aerul răcoros ameninţând mai mereu, oaspeţii s-au delectat cu bunătăţi culinare pregătite la mare artă şi au admirat locul care vară de vară este apreciat de mii de turişti. Cât priveşte mesajul administraţiei pu­blice, el a fost unul foarte optimist, axându-se pe unele vorbe din bătrâni ce s-au dovedit ade­vărate înţelepciuni care au dăinuit peste vre­muri. Prin urmare, edilul-şef al urbei a precizat că speră ca ploaia din prima zi să anunţe un sezon bogat. “Le mulţumesc sfinţilor părinţi prezenţi pentru binecuvântarea locaţiei, gaz­de­lor noastre (în primul rând domnului Doru Dep­cea şi familiei) care ne primesc de fiecare dată cu multă ospitalitate în cadrul Complexului pentru a da startul sezonului estival, re­pre­zen­tanţilor Prefecturii Hunedoara (doamnei sub­prefect Oara Biriş, prezentă la eveniment), vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, domnul Alin Ţambă, deputaţilor Natalia Intotero şi Ilie Toma, apropiaţi ai oraşului nostru care sunt mereu alături de noi, şi nu în ultimul rând doamnei deputat Pollyanna Hangan. Totodată, îi mulţumesc lui Radu Barb, directorul Direcţiei Generale de Administrare Monumente şi Pro­movare Turistică Hunedoara în care ne găsim un sprijin permanent, colegilor mei din primă­rie, consilierilor locali şi judeţeni, directorilor insti­tuţiilor deconcentrate, celor de la Serviciul Public de Gospodărire împreună cu care avem grijă ca domeniul public să arate bine, agenţilor economici din staţiune, Poliţiei, Jandarmeriei, ISU, presei hunedorene şi tuturor celor care ne calcă pragul. Ţinând cont că vara este aproape de start, vă aşteptăm cu mare drag să ne fiţi mu­safiri şi să descoperiţi miracolele apei ter­male, ale celor minerale, dar şi frumuseţile lo­cu­rilor pline de istorie, martore şi leagăn al fău­ririi poporului român”, a fost invitaţia lansată de Vasile Cărăguţ, primarul oraşului Geoagiu.

Sete de distracţie după restricţiile pandemiei
Trebuie precizat că Băile Daco-Romane pun la dispoziţie un bazin mic, de 1,6 metri adân­cime, un altul a cărui adâncime este de la 1,6 metri la 3,8 metri, bazinul olimpic, de 2,4 metri adâncime, ce va fi pus în circuit cel mai pro­ba­bil din iulie şi un mini bazin de 50 de cm adân­cime, destinat exclusiv prichindeilor. Copiii au parte de spaţii de joacă special amenajate, iar punctele alimentare promit meniuri alese şi în acest sezon. Dincolo de orice, apa termală va reprezenta nucleul de atracţie pentru turişti. Tari­fele de intrare vor fi cele din anii trecuţi, mai exact 30 de lei pentru adulţi, 25 de lei pentru copiii până în 14 ani şi gratuit pentru micuţii până la trei ani. Atât şezlongurile (circa 2.500), cât şi baldachinele şi paturile de plajă sunt ofe­rite gratuit, iar pentru cabine se practică o su­mă modică. De amintit că potrivit statisticilor, în Geoagiu-Băi sunt aproximativ 1.500 de locuri de cazare, în condiţiile în care la nivelul ju­de­ţului există un total de 2.500. Staţiunea fiind un motor turistic, administraţia publică pune ac­cent pe dezvoltarea zonei, însă moderni­za­rea se conturează în timp şi implică atragerea cât mai multor fonduri europene. Dacă în 2016, aici au ales să-şi petreacă timpul liber circa 32.000 de turişti, în 2017 s-au numărat 40.000 de turişti, în 2018 s-a ajuns puţin peste, iar în 2019 au fost peste 45.000 de tu­rişti (anul 2020 a fost grevat de constrângerile aduse de episodul pandemic), conform re­gis­trului de intrări de la Centrul Naţional de In­for­mare şi Promovare Turistică. Cum era de aştep­tat, în staţiune funcţionează şi un centru local de informare, ce pune la dispoziţia vizitatorilor o serie de pliante, broşuri şi itinerarii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura