Actualitate

Și pompierii au nevoie de antrenamente

Pompierii hunedoreni au făcut un exercițiu de antrenament, cu forțe și mijloace în teren, privind intervenția în cazul producerii unui incendiu la Spitalul CF din orașul Simeria.

Două persoane rămase înăuntru
„Conform scenariului exercițiului, la parterul unității spitalicești a izbucnit un incendiu care a cuprins o parte a Secției de Neurologie. Doi pacienți au fost sur­prinși în interior, celelalte persoane reușind să se autoevacueze imediat după izbucnirea incendiului. La locul in­tervenției s-au deplasat de urgență patru echipaje de pompieri din cadrul De­tașamentului Deva, cu două auto­speciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială cu scară, pentru in­ter­venție și salvare la înălțime, precum și cu o ambulanță SMURD. Pompierii de­veni au intervenit de urgență pentru extragerea și transportarea până la e­chipajul de prim ajutor calificat SMURD a celor două persoane aflate în interior, în același timp misiunea lor fiind de localizare și stingere a incendiului, exis­tând pericolul de propagare cu repe­ziciune la celelalte încăperi ale pavilio­nului de spital”, informează cei de la ISU Hunedoara.
Prin desfășurarea acestui exercițiu
s-a urmărit dezvoltarea capacității de intervenție în timp foarte scurt, op­ti­mizarea și creșterea calității manage­men­tului misiunilor specifice, a standar­delor și procedurilor operaționale pen­tru gestionarea unei intervenții cu un grad ridicat de complexitate. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura