Si-au salvat imaginea în final de an, dar rămân fără puncte

1-cetate-17-noiembrie-pagina-4Ovidiu Mănăstire

Cetate Deva a făcut cel mai bun joc din acest sezon, în chiar ultima partidă a anului 2016, dar a pierdut pe terenul Dunării Brăila, scor 25-27 (12-13), şi rămâne fără nici un punct în clasament. Fără Ivan Cop pe bancă, devencele au jucat de la egal la egal cu învingătoarea campioanei Europei, lipsindu-le puţină concentrare pe final pentru un rezultat mare.

Au ţinut un ritm ridicat
Trupa deveană a început excelent partida şi, ajutată de unele parade excelente ale Natashei Savko, conducea după primele 10 minute cu două goluri diferenţă, scor 4-2. Deşi se aşteptau la o cădere a adversarelor, brăilencele au avut o surpriză, Cetate menţinând ritmul ridicat şi în continuare. Abia în minutul 18, Dunărea Brăila a trecut în avantaj şi s-a distanţat la trei goluri, cinci minute mai târziu, scor 11-8. Totuşi, Cetate a revenit, intrând la cabine cu un deficit de un gol, scor 12-13.

Impresie frumoasă, dar ineficientă
Beneficiind de clarviziunea Andei Chelaru, de agresivitatea Danei Abed-Kader şi a Andreei Mărginean dar şi de precizia Denisei Şelever la finalizare şi paradele Natashei Savko, Cetate nu a cedat iniţitiva nici în actul secund. Conduse la un moment dat cu trei goluri diferenţă, în minutul 45, alb-albastrele au întors în patru minute scorul, marcând de patru ori consecutiv fără să primească gol. Din, păcate, ultimele 10 minute nu au fost la fel, Brăila a marcat şi ea patru goluri la rând, beneficiind de jocul excelent al Timeei Tătar, şi a gestionat bine finalul de meci. Final care a găsit-o pe Cetate în atac, încercând să se agaţe de ultima şansă. N-a fost să fie dar devencele au încheiat anul cu altă imagine, care mai şterge din impresia lăsată în prestaţiile lamentabile din ultimele jocuri de pe teren propriu. Însă, etapele trec iar cifra zero din dreptul punctelor atârnă greu în misiunea de evitare a retrogradării.
DUNĂREA BRĂILA 27 (13)
Voicu – Tătar – 8 goluri, Udriştoiu – 4, Szucz – 3, Krnic – 3 (3×7 metri), Tiron – 2, Axinte – 2, Obedeanu – 2, Gheorghe – 1, Zamfirescu – 1, Orşivschi – 1, Epureanu, Lipară. Antrenor: Costică Buceschi
CETATE DEVA 25 (12)
Savko, Popovici – Abed-Kader – 6 goluri, Şelever – 6, Chelaru – 4, Seraficeanu – 4 (4×7 metri), Mărginean – 3, Strahan – 1, Ciuplea, Dobromir. Antrenor: Ion Mătăsaru
Arbitrii: Ioana Arsene (Vaslui) – Carmen Bontea (Buzău)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.