Avram Iancu, declarat Erou al Naţiunii Române

17 noiembrie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

02-iancu_colorIeri, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru declararea lui Avram Iancu „Erou al Naţiunii Române“.
Şeful statului a cerut reexaminarea acestei legi, însă Camera Deputaţilor a respins solicitarea preşedintelui. Legea adoptată de deputaţi prevede că „pentru cinstirea memoriei lui Avram Iancu (1824-1872), considerat cel mai mare erou naţional al românilor din Transilvania, cu merite excepţionale în afirmarea identităţii şi a drepturilor naţionale pe teritoriul strămoşesc, conducătorul Revoluţiei române din 1848-1849 din Transilvania este declarat Erou al Naţiunii Române“.
În cererea de reexaminare, şeful statului aprecia că „recunoştinţa şi respectul pe care le impune o personalitate de amplitudinea celei a lui Avram Iancu nu pot fi convertite juridic şi cu atât mai mult politic în argumente de natură să impună şi să justifice instituirea unui regim juridic „intuitu personae“. (A.Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Si-au salvat imaginea în final de an, dar rămân fără puncte

Cetate Deva a făcut cel mai bun joc din acest sezon, în chiar ultima partidă a anului 2016, dar a...

Goana după… aer

Cu nici o sută de ani în urmă, Săcărâmbul era mai mare decât municipiul Deva (ca număr de locuitori). Acum,...

CNS Cetate Deva îşi ia la revedere de la suporteri

Echipa din reşedinţa judeţului va disputa azi ultimul meci pe teren propriu din acest an, urmând să întâlnească pe Unirea...

Închide