Şi-au primit tricourile de campioni

Jucătorii echipei de rugby Ştiinţa Petroşani au primit tricourile şi medaliile de campioni ai Diviziei Naţionale (eşalonul doi valoric), împreună cu… indemnizaţia de sportiv de performanţă în valoare de 400 de lei.
Evenimentul s-a desfăşurat, la finalul săptămânii, într-un cadru festiv, dar restrâns, şi fără premiile generoase pe care le-ar fi meritat sportivii. Medaliile şi indemnizaţia de sportiv de 400 de lei vin să răsplătească, măcar simbolic, un sezon în care Ştiinţa Petroşani a câştigat, în premieră, campionatul Diviziei Naţionale de Seniori, performanţă care îi dă dreptul să evolueze în Superliga de Rugby. Din motive financiare, premiile şi perspectivele de a beneficia de acest drept sunt minime.
Până pe data de 19 februarie 2016, Ştiinţa are termen să găsească surse de finanţare şi să confirme la Federaţie prezenţa în Superligă. În caz contrar, rămâne ca petroşănenii să evolueze şi la anul în Divizia Naţională doar cu sprijin financiar de la Ministerul Educaţiei, ca şi până acum. Va fi o pauză forţată de aproximativ nouă luni în calendarul competiţional, iar oficialii Ştiinţei spun că pentru ei este un avantaj că noul sezon va începe aşa de târziu, pentru că vor avea timp să se reorganizeze. Pe de altă parte, conducerea echipei şi-a arătat nemulţumirea faţă de dezinteresul total al factorilor locali care ignoră performanţele rugbiştilor. (C. Marinuţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.