Actualitate

Și-a tâlhărit bunicii pentru bani de „păcănele”

Maximilian Gânju

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Uricani, a fost condamnat de Judecătoria Petroșani la doi ani de închisoare pentru co­miterea infracțiunii de tâlhărie calificată.
Victime au fost proprii bunici, peste care a intrat în casă și le-a luat economiile. Anche­ta­torii spun că Metea Alexandru Metea și-a terorizat bunicii cerându-le continuu bani, astfel că polițiștii din Uricani au emis un ordin de protecție și i-au interzis să se apropie la o distanță mai mică de 100 de metri de lo­cu­ința victimelor. ”Inculpatul a mers în repetate rânduri la domiciliul bunicilor săi materni, unde a lovit cu picioarele ușa de acces în apar­tament, i-a amenințat cu acte de vio­lență și cu moartea, cerându-le bani pentru a-și plăti datoriile. Poliția orașului Uricani a emis ordinul de protecție provizoriu valabil pentru o perioadă de 5 zile. (…) Ignorând or­dinul de protecție emis și profitând de faptul că sora inculpatului a deschis ușa apar­ta­mentului persoanelor vătămate pentru a pleca împreună cu fratele său mai mic, inculpatul a intrat în locuința persoanelor vătămate și le-a cerut acestora bani.În mo­mentul în care persoana vătămată i-a spus că nu are bani, inculpatul a împins-o pe pat și a deschis dulapul de tip șifonier aflat în ace­eași cameră și în privința căruia inculpatul cunoștea că este locul oamenii își de­po­zitează banii”, se arată în actul de sesizare. Tânărul a luat 40 de lei și s-a dus direct la un bar din localitate, unde a băut o bere și a jucat banii la un joc de noroc.
Pentru că este la prima infracțiune, Ju­decătoria Petroșani l-a condamnat pe tânăr la 2 ani închisoare pen­tru comiterea infrac­țiunii de tâlhărie ca­lificată, dar și la 6 luni în­chisoare pentru în­căl­carea măsurilor dis­puse prin ordinul de pro­tecție provizoriu. Ambele pedepse i-au fost suspendate pe o perioadă de încercare de doi ani de zile, dar soluția magistraților din Pe­troșani nu este definitivă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura