Şi-a făcut un hobby din înşelatul băncilor

03 stire banii (1)Maximilian Gânju

Chiar dacă a fost condamnat de mai multe ori pentru că lua credite cu acte false, un bărbat din Valea Jiului nu s-a lăsat de „meserie”. Scăpat din penitenciar, alături de un complice, a mai păgubit două bănci.
Bărbatul a fost eliberat din penitenciar în această vară, după ce îşi ispăşise o condamnare pentru înşelăciune, dar n-a stat prea mult în libertate. Cu buzunarele goale, alături de un amic, acesta a reuşit să mai dea două „lovituri” şi a fost arestat preventiv, sâmbătă, de judecătorii de la Petroşani. Mihai Sgăroiu a încercat să-i înduplece pe magistraţi să-l plaseze în arest la domiciliu ori sub controlul judiciar, însă n-a avut sorţi de izbândă. Potrivit procurorilor, Sgăroiu alături de Aurel Stănescu sunt cercetaţi pentru furt calificat, tentativă şi complicitate la furt calificat, două unităţi bancare fiind vizate de cei doi, respectiv Banca Carpatica şi Piraeus Bank. Mihai Sgăroiu a cutreierat judeţul şi a reuşit să păcălească unităţi bancare din Deva, Haţeg şi Valea Jiului, de unde lua credite cu acte false. Când  i s-a dus vestea, Sgăroiu a trecut şi la societăţi de credit nebancare atât din judeţ cât şi din ţară. Niciodată nu a acţionat singur, ci alături de complici şi a fost condamnat la închisoare în repetate rânduri, ultima pedeapsă fiind de patru ani, dar şi la despăgubiri de zeci de mii de lei către băncile păgubite.

One thought on “Şi-a făcut un hobby din înşelatul băncilor

  • 26 octombrie 2015 la 16:20
    Legătură permanentă

    @Ion Coris: Ioane, ia exemplu de la baietii descrisi mai sus, care au inselat alti hoti. Tu vrei sa tepuiesti oameni cinstiti.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.