Şi-a dat foc în faţa Centrului Maternal, unde se aflau soţia şi copiii săi

21 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Natalia Bumbac

Ieri, un bărbat de 42 de ani, din municipiul Hunedoara, a recurs la un gest extrem. Acesta s-a stropit cu benzină şi şi-a dat foc în faţa Centrului Maternal din municipiul Hunedoara, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Hunedoara, acolo unde este găzduită soţia sa, împreună cu cei doi copii ai cuplului.

Primii care i-au sărit în ajutor au fost angajaţii Centrului, ulterior fiind solicitate echipajele de prim-ajutor prin 112. Bărbatul era cunoscut ca având probleme psihice.

Au fost sub ordin de protecţie
„În jurul orei 11.50 s-a primit o solicitare prin 112, care anunţa că în municipiul Hunedoara, în faţa unui centru pentru copii şi mame, un bărbat şi-a dat foc. La faţa locului s-au deplasat echipaje de la Pompieri şi Ambulanţă, unde a fost găsit bărbatul de 42 de ani, cunoscut cu probleme psihice, care s-a autoincendiat cu o substanţă lichidă (probabil benzină). Pacientul a fost transportat cu ambulanţa la UPU Hunedoara”, a informat medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Hunedoara. Conform evaluării medicilor, bărbatul a suferit arsuri de gradul I şi II pe faţă, piept, mâini şi coapse, pe circa 60 la sută din corp. El a fost transferat cu un elicopter SMURD la Spitalul de Arşi din Bucureşti.
Soţia bărbatului care s-a autoincendiat se află la Centrul Maternal din 30 martie. Manifestările violente ale soţului său au determinat-o să părăsească domiciliul conjugal. La iniţiativa DGASPC Hunedoara, ea şi cei doi minori au obţinut un ordin de protecţie de la Judecătoria Hunedoara, al cărui obiect era tatăl copiilor, ordin care expirase de câteva zile. Cu câteva ore înainte de a-şi da foc, bărbatul discutase cu soţia sa.
„În jurul orei 10.00, bărbatul a intrat în Centru pentru a discuta cu soţia sa. La plecare a devenit agitat şi agresiv. S-a pus jos, lovea cu pumnii şi picioarele în asfalt. Am solicitat un echipaj al Poliţiei locale, care l-a condus acasă. După circa două ore a revenit în curtea instituţiei noastre şi s-a autoincendiat. Noi i-am acordat primul ajutor, i-am smuls hainele de pe el care ardeau şi am solicitat prin 112 o ambulanţă”, a declarat Raluca Crainic, directoarea Centrului Maternal.
Cazul a intrat în atenţia poliţiştilor care au stabilit că bărbatul s-a autoincendiat din motive de natură familială. Anterior acestui incident, pe numele lui, la Poliţie, nu a fost înregistrată nici o plângere pentru fapte de violenţă domestică.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hercules Lupeni pierde un meci la juniori

Cum tot mai multe echipe folosesc jucători aflaţi în stare de suspendare, fie din neştiinţă, fie pentru că a devenit...

Fotbal pe Plajă: West Deva, medalie de argint la Varna

Reprezentantă a judeţului Hunedoara şi implicit a României, echipa West Deva, la turneul Varna International Beach Soccer 2018, desfăşurat în...

Comunicate de la Asociaţia Judeţeană de Fotbal

Echipa AS Foresta Lunca, începând cu data de 27.05.2018, nu va mai putea juca până la achitarea tuturor taxelor şi...

Închide