Şi-a antrenat câinii de vânătoare folosind mistreţi vii

Tânărul a fost săltat de poliţişti şi dus în Centrul de Arest Preventiv din cadrul Poliţiei Deva, unde şi-a petrecut ultimele 24 de ore.Este urmărit penal pentru comiterea infracţiunii de rele tratamente aplicate animalelor.

Pentru dresaj
Poliţiştii din cadrul Biroul pentru Protecţia Animalelor Hunedoara au aflat că un tânăr de 20 de ani, din localitatea Roşcani, îşi asmuţea câinii de vânătoare pe doi porci mistreţi crescuţi în gos­podăria părinţilor, pentru a le dezvolta agresi­vi­tatea. ”Poliţiştii au stabilit, în urma verificărilor efec­tuate, că în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, a antrenat şi dresat câini de vânătoare pe animale vii, respectiv pe mistreţii pe care acesta îi deţinea în gospodăria familiei. Cele două animale care au fost folosite la efectuarea activităţilor de dresaj a câinilor de vânătoare (pentru controlul agre­sivităţii pe animale vii) au fost preluate printr-un ordin de punere în adăpost care fost înaintat către Consiliul Judeţean Hunedoara, care l-a pus în executare prin relocarea animalelor în menajeria Parc Bejan, aparţinând Primăriei municipiului Deva”, a informat IPJ Hunedoara. Individul a fost re­ţinut de poliţişti pe o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate animalelor. Acesta va fi dus în faţa pro­cu­rorilor pentru a se decide o măsură preventivă pe durata cercetărilor. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Alegeri pentru primari în 3 comune hunedorene

Guvernul este aşteptat să organizeze alegeri pentru funcţia de primar în 30 de localităţi, în luna iunie. Este vorba de

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un edil din zonă s-a cam să­turat să fie tot pe ul­timul loc la primit fonduri

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că s-a ţinut de promisiune şi în bugetul pentru acest an al municipiului Deva

Închide