Show total şi emoţii până la penaltiuri

11 Autobergamo-Deva-Cityus-Targu-MuresCiprian Marinuţ

Autobergamo Deva şi-a purtat suporterii de la extaz la agonie şi înapoi la bucurie în primul meci din semifinalele Ligii I de futsal cu campioana City’us Tg. Mureş, câştigat cu scorul de 7-6 (4-1; 4-4). Trupa antrenată de Florin Ignat a condus cu 4-1 la pauză, după o repriză perfectă, a fost egalată la final, 4-4, deoarece şi-a etalat unele slăbiciuni, dar a învins la loviturile de departajare, după un meci spectaculos şi halucinant.

Au pus campioana la podea
Campioanele ultimelor două sezoane ale Ligii I au menţinut tradiţia unui futsal de excelentă calitate în duelurile directe şi în primul duel din cadrul semifinalelor, disputat marţi, la Deva. Autobergamo a dat tonul la show şi şi-a pus rivala la podea în prima repriză, după un joc perfect, dar City’us Tg. Mureş a renăscut în repriza secundă şi contribuit la spectacolul pur oferit celor care au umplut Sala Sporturilor din Deva.
Scorul a fost deschis de mureşeni prin Fabio Aguiar, în minutul 2, după care Autobergamo a marcat patru goluri consecutive. Internaţionalul din Republica Moldova, Obadă, a adus egalarea, după o minge respinsă greşit de portarul advers la şutul lui Cristian Matei. Peste doar un minut, celălalt internaţional din Republica Moldova, Tacot, a marcat pentru 2-1, schimbând direcţia şutului lui Manya. City’us Tg. Mureş a „încasat o directă în bărbie” în minutul 10, când Pânzaru a finalizat un contraatac fulgerător şi a picat la podea, când a riscat şi a atacat în sistem 5-0, iar Ignat a reuşit o intercepţie şi a lobat în poarta goală, din propriul careu, 4-1.

Picaj pe fond de oboseală
Până să numere arbitrul K.O.-ul, campioana a fost salvată de venirea pauzei şi a renăscut în repriza secundă. În minutul 23, Stoica a ţintit transversala şi mingea a căzut undeva pe parchet, iar arbitrul Daniel Decă a validat golul, în ciuda protestelor gazdelor care susţineau că balonul a picat pe linia porţii. Golul a dat aripi oaspeţilor, care au preluat iniţiativa şi au reuşit să egaleze, profitând şi de oboseala devenilor cauzată de „subţirimea” numerică a lotului. Golurile care au trimis meciul în prelungiri au fost semnate de stranierii Fabio Aguiar şi Paulo Ferreira. În extra-timp, City’us a forţat victoria, dar Autobergamo s-a apărat la sacrificiu şi a împins meciul la loviturile de departajare, deşi ambele echipe acumulaseră câte cinci greşeli şi a existat riscul unei lovituri de penalitate.

Îngerul dintre buturi
La loviturile de departajare, devenii au avut nervii mai tari şi au beneficiat de inspiraţia decisivă a portarului Molina, deşi acesta era accidentat la mână şi la picior. Loteria penaltiurilor a început cu ratarea lui Cristi Matei, dar Molina a egalat situaţia parând şutul lui Stoica. Apoi, Ignat a transformat cu siguranţă, iar Laszlo Szocz a şutat pe lângă poartă. Pânzaru putea închide meciul, dar a ţintit transversala şi Răducu a restabilit egalitatea, 1-1 şi 5-5 la general. Au urmat trei lovituri transformate de Manya, Gherman şi Tacot, pentru ca Molina să apere şutul lui Ruxandari şi să aducă victoria cu 7-6 pentru Autobergamo. Cu 1-0 la general, devenii vor juca meciul doi la Tg. Mureş în 18 mai, de la ora 19.15, iar dacă va fi nevoie, partida decisivă va avea loc o zi mai târziu.
Autobergamo Deva – City’us Tg. Mureş 7-6 (4-4)
Au marcat: Obadă (5), Tacot (6), Pânzaru (10), Ignat (20) – Fabio Aguiar (2, 32), Stoica (23), P. Ferreira (34); la penaltiuri au marcat: Ignat, Manya, Tacot – Răducu, Gherman; şi au ratat: C. Matei, Pânzaru – Stoica, Szocz, Ruxandari
Autobergamo: Molina – Pânzaru, C. Matei, Ignat. Moţ (cpt.). Au mai jucat: Obadă, Tacot, Manya, Cataramă. Antrenor: Florin Ignat
City’us: Carlao (cpt.) – Covaci, P. Ferreira, Fabio Aguiar, Stoica. Au mai jucat: Răducu, Ruxandari, Ţîpău, Duque, Gherman, Szocz. Antrenor: Lucian Nicuşan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare